Böyle güzel bir etkinlik fikri için kendi adıma teşekkürlerimi sunarım öncelikle.

Sunum konuları arasında açık kaynak teknolojileri ile ilgilide bir sunum yapılması taraftarıyım. Pek çok firmanın bu konuda bilgilenmeye ihtiyacı var. Gerekirse LKD'den bu konuda destek alabilirsiniz, eğer akademik seminerlerden zaman bulursam bende bir lkd üyesi olarak yardımcı olmak isterim fakat şimdilik zor görünüyor . Hatta dernek bir stand ile firmaları açık kaynak teknolojiler hakkında bilgilendirebilir diye düşünüyorum. En basitinden bir open litespeed konusunda bile pek çok firmanın bilgisi bulunmuyor. Bu sayede açık kaynak gelişiminde de dileyen firmaların desteği olabilir diye düşünüyorum.

İkinci olarak Microsoft teknolojilerininde kısada olsa bir sunumu yapılmalı bence. Her ne kadar sevmesemde sunucu teknolojileri alanında pek çok önemli yazılıma sahip bir firma. Lisanslama modelleri, cloud teknolojileri, sanallaştırma çözümleri hakkında bilgiler verebilirler. Seve seve katılırlar bu etkinliklere Hatta sponsor dahi olabilirler, bir düşünün derim.

Üçüncü olarak büyük sanallaştırma firmalarından VMWare ile de sistem çözümleri, sanallaştırmada püf noktaları gibi konularda ufak sunumlar için anlaşma yapılabilir.

Dışarıdan bakıldığında reklam sunumları gibi görünüyor fakat değil, ufak sunumlarla yazılımlarında püf noktaları veriyor bu firmalar. Uluslararası konferanslarda dinleme fırsatı yakaladığımdan sistem adminlerine faydalı olacağını düşünüyorum.

Son olarak aslında mantıklı olurmu bilmiyorum ama atölye çalışmaları düzenlenebilir. Ha hangi konuda olur orası karışık fakat pek çok profesyonelin katılacağı bu festivalde elbet uygulamalı yapılabilecek bir şey çıkar Örneğin vmware sanallaştırma atölesi açabilir yada microsoft bir atölye açabilir. Yapmadıkları şey değil. Sponsor olduklarını bizzat bilirim.

Fikirlerimi yazmak istedim. Umarım katılma fırsatı yakalarım. Başarılar...

İbrahim Filazi
Ctrl BİT