Dofollow adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ediyorum yorumlarınız için..

Boksör değilim. normal bir kavgaydı.

Evet AIHM direk gidilmiyor. Tazminat davası vs düşünmüyorum zaten ALLAH'ından bulsunlar.

Buarada bugün sabah mahkemem vardı ve beraat ettim, elektronik kelepce cıkarıldı.Ceza almadım. OSYM gecirdi sadece okadar.. Zaten boş yere takmışlardı kelepceyi. Adamı ülkeden soğutur bunlar.

Sınav girişinde sadece elektronik kelepçem var dediysen polisler haklı ve sen hiç bir şey elde edemezsin. Elektronik kelepçe ile birlikte bu kelepçenin takılmasına hükmeden mahkemenin ara kararını da polislere göstermen lazımdı. Yoksa polisler nereden bilsin senin hakkındaki davaları ve mahkemenin işlemlerini. Ve nereden bilsin bu elektronik kelepçenin gerçekten mahkeme eliyle mi takıldığını yoksa elektronik kelepçe süsü verilmiş bir kopya cihazı mı olduğunu.

Eğer kelepçe ile birlikte mahkeme kararını, bu kelepçenin sana devlet eliyle takıldığnıı ispat eden bir belgeyi gösterdiysen, ÖSYM ye kesinlikle tazminat davası açmanız lazım.
Tazminat zenginlik nedeni olamaz ama bir sene üniversite sınavına hazırlanmanın maliyetini talep edebilirsiniz ve talep edebilirsiniz.
Polisler tutanak tuttularsa zaten olay belli sizi kimin sınava neden almadığı belli.
ÖSYM tutuklu ve hükümlülerin bile hapishanede sınava girmesini sağlarken elektronik kelepçelilerin girmesini engelliyorsa eşitlik ilkesine aykırı davranıyordur ve kesinlikle tazminat öder.