10 parmak sertifika zorunluluğu yoktu geçen seneye kadar ama şuanda son durum nedir bilmiyorum. Kpss 70 'i geçmen yeterli tabi 3dk net 90 kelime yazacaksın + mülakat.
Sınava başvurduğun komisyon önemli yani nereden başvurursan orada görev yapıyorsun. Zorunlu tayin yok ileride ne olur bilemiyorum.
Zabıtayı bilemem ama ben infaz k. memuruyum cezaevlerinde sistem 2 türlü işler biri vardıya biri gündüz personeli. %50 %50 gibi düşün. İsteyen istediği yerde çalışabilir. Gündüz personeli haftasonu + sekiz beş çalışır. Vardiya ise geceden çıktığı gün 48 saat izni vardır. Aslında vardiya daha iyidir. Hergün erken kalkmak zorunlulugu ve traş olmuyorsun

ayrıca iznin haftaiçinede denk geliyor buda baya avantaj oluyor. Diğer tüm özellikler tüm memurlarda olduğu gibi bu mesleklerdede var servis+yemek inş. önümüzdeki ay adalet bakanlığı içinde mesai ücreti gelecek.
Eee sen maaşı düşük bulmuştun beğenmediğin işe neden girmek istiyorsun dostum.
Az ama devlet garantisi var şimdi bi ev kredisi çekmek istesem 1000000 kere düşünüyorum işten çıkarılır mıyım o olur mu bu olur mu ama memur öyle mi saatinde girer saatinde çıkar öte yandan sırf memur maaşıyla geçinmek zor bunun yanında ticaret de yaparım ben mesela bu sene giricem kpss ye. sen kaçla atandın hocam ?