Bence abartılı mesajlar atıp insanları yanlış yönlendirenler var. Dolar kurunda iken TBM 0'07 idi şu an tl olarak 14'15 arası gidip geliyor. Doların yüksek olmasına aldanmayın arkadaşlar her mesaja itibar edip fikir değiştirmeyin.
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
Abartı derken hocam?
20 bin ziyarette 50 dolar kazandığım,
80 bin ziyarette 200 lira kazandığım mı abartı?
Dolarken 0,04 $ (0,08TL) kazanmak mı
Şuanda tık başına 0,04 TL kazanmak mı abartı?
aradaki 0,04 TL farl size az gelebilir, lakin günde 5-6 bin civarında tık olduğunda kayıplar 0,01 kuruşta bile aylık x.xxx gibi rakamlara ulaşıyor.
şimdi söyleyin hocam bana, yukarıdaki tabloya göre abartı olan nedir?
ben 7-8 ay önce 20-30 bin kişiden kazandığım para ile şuanda 80 bin kişi ile direk olarak ortalaması daha düşük oluyor.
Yani şöyle anlatayım
20 kişide - 10 lira kazanıyorsam mantık olarak 80 kişide 40 lira kazanmalıyım değil mi? Ama iş TL ye döndükten sonra 80 kişide 25 lira kazanıyorum...
Tahmin ettiğiniz üzere ben ve benim gibi bir çok arkadaş adsense üzerinden aile geçindiriyoruz. Dolardan TL ye geçişte o kadar büyük bir kayıp oldu ki.. Bu daha nasıl izah edilir bilemiyorum.
Kaldı ki birde parite farkından dolayı zarara girdik. Farkında değilsiniz ama real enflasyon 2013 yılına göre %25-35 arasında artış sağladı.
Yani bunun türkçesi cebinizdeki para %35 değer kaybetti.
E geçen seneki gelirler dolardı. Geçen sene dolar 1,79 iken şuanda 2,2 civarlarında seyrediyor.
Yani dolar TL karşısında aşağı yukarı %20 değer kazanmış.
Diğer bir değişle TL kazanca döndüğü için siz o tarihten beridir kazanılan hayali dolarlardan %20 para kaybettiniz.
Şimdi bu zararlar bana izah edebilir misiniz? Matematiği oldukça basit. %40 gibi bir değer kaybından bahsediyoruz.
Bu mu abartı değil? Yapmayın hocam ya...