emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir sorum daha katiplik için sadece bilgisayar operatörlüğü sertifikası yeterli mi ? Daktilo 10 parmak falan kursları vardı eskiden böyle bir sertifika da gerekiyor mu ? EML elektrik mezunuyum mesela bu bilgisayar sertifikası yine gerekiyor mu ? Bu arada kpss puanın kaçtı ve lise mezunu musun ? Çok soru sordum ama mesela ben istanbulda memur olmak ıstıyorum sınavlara istanbuldan girince buraya mı atanmış olacagım yoksa başka bir ile de atanabilir miyim ? Aynı şekilde sen de şuan istanbuldasın mesela, habersizce başka bir ile atanabilir misin şark hizmeti vs. gibi olaylar oluyor mu ?

Ek : valla benim zabıta ve infazda arkadaşlarım var gece gündüz vardiyalı çalışıyorlar hafta sonu da çalışıyorlar ama infaz 2 gün tatili mi ne var.

10 parmak sertifika zorunluluğu yoktu geçen seneye kadar ama şuanda son durum nedir bilmiyorum. Kpss 70 'i geçmen yeterli tabi 3dk net 90 kelime yazacaksın + mülakat.

Sınava başvurduğun komisyon önemli yani nereden başvurursan orada görev yapıyorsun. Zorunlu tayin yok ileride ne olur bilemiyorum.

Zabıtayı bilemem ama ben infaz k. memuruyum cezaevlerinde sistem 2 türlü işler biri vardıya biri gündüz personeli. %50 %50 gibi düşün. İsteyen istediği yerde çalışabilir. Gündüz personeli haftasonu + sekiz beş çalışır. Vardiya ise geceden çıktığı gün 48 saat izni vardır. Aslında vardiya daha iyidir. Hergün erken kalkmak zorunlulugu ve traş olmuyorsun ayrıca iznin haftaiçinede denk geliyor buda baya avantaj oluyor. Diğer tüm özellikler tüm memurlarda olduğu gibi bu mesleklerdede var servis+yemek inş. önümüzdeki ay adalet bakanlığı içinde mesai ücreti gelecek.

Eee sen maaşı düşük bulmuştun beğenmediğin işe neden girmek istiyorsun dostum.