Mesut üstat damla kehribarın suudi arabistan işini benziyor . Aynısı yakın zaman umreye giden bir ağabeyim getirdi fakat malasef malzemesi çok düşük kalitede piyada malasef gideri yoktu bende babam vasıtası ile hediye ettim bir ağabeyime.Fakat çok keskin bir kokusu olması lazım.Tabi her şeyden önemlisi tesbih den çok manevi bir değeri olacağı aşikardır.
Bu arada mesut hocam sıkmayı biraz yüksek fiyatlı almısın aynısı 90-100 lira alabiliriz burdan bundan sonra alacağın zaman haberim olsun daha makul fiyatlı alalım sana .
Kuka (tarçın ) tesbihin buradaki fiyatıda 40 lira üstat .
Bundan sonra dediğim gibi alırken haberim olursa çok daha ucuz fiyata buradan alabilriiz.
bu arada tesbihlerin çok güzel.Gözüktüğü kadarı ilede sıkma kehribarın renginin yüzde 70 ini almış fakat daha acele etme dahada rengi dönecek. Renk olarak vişne çürüğü rengini alacak zamnala.
mesut üstat üst mesajımda bir günceleme yaptım özellikle yeniden belirteyim önemli bilgiler.
--
not : kıyaslamayı iller açısından yapmak adına yazdım bilginize.
not 2 : mesut üstat resim şimdi gözüktü Aklında bulunsun üstat bundan sonra tesbih alırken gümüşlü olanları tercih etme gümüş tesbihi öldüren bir unsur bana göre . Alacak isense otomatikli derler yani el işcilikli tesbih al.
Unutma o tesbihlerde gördüğüm gümüşü 30 bilemedin 60-70 liraya en iyisini yaptırabiliyorsun fakat benim tesbihlerimde gördüğün el işçiliğini degil 100 liraya 200 liraya yine yaptıramazsın çünkü o işcilik para ile yaptırabileceğin bir işte değildir.
Not 3 : Bahri bülbül usta kalem işcilikli tesbihleriniz var ise makul değerden alıcısıyım bilgilerinize.
----