bendede bunlar var sırasıyla söyle söyliyeyim

1. Gümüş sarma Kuka
2. Sıkma Kehribar (zamanla böyle karardı geldiğinde sarıydı)
3. Basit bi plastik tesbih şekli hoşuma gittiği için alındı

4. Damla Kehribar
Mesut : Şahsen damla kehribarını görmek isterim. Damlaya karşı ayrı bir sevgim var.
Ayrıca belirteyim damla tesbihlerinizi yazın aşırı sıcaklarda kullanmayın + Eliniz nemli ikende cekmeyin resmen tesbihi yiyip bitiriyor . Bu dediğim olay damla kehribarında oluyor malasef. Yazın çekmeye fazla gelmiyor. Malumunuz şanlıurfa 50 derece sıcaklık ile boğuşuyoruz. Tabi bu dediğim olay hakiki gerçek damla kehribarda oluyor resmen tesbih eriyor.
Ayrıca mesut üstat karşılaştırma açısından resim fotoları ekleyip fiyatlarını yazabilirmisin ?. Ayrıca özelikle damla kehribarı ne fiyata aldın.
Ayrıca yine güzel bir bilgi vereyim fiber tesbihleri çok seviyorum sebebine gelince hillesi hurası en az olan tesbih türüdür. Fiber tesbihi alın arkadaşlar çok değil 2-3 hafta elinizde kalsın sürekli çekin 3 hafta sonunda göreceksinizki tesbih hemen renk değiştirmiş halde olacak. O yönden çok güzel kuka yani Tarçın tesbihler çok cabuk renk değiştiriyor.
Ama malasef aynısı sıkma veya damla için söyliyemeyeceğim.
Kızarmasını beklemek için ciddi anlamda belli bir süre geçmesi şart.
Ayrıca renk vermesi için güneş altına sıkma vb tesbihlerinizi sakın koymayınız aksi taktirde tesbih çatlayacaktır.
not : kıyaslamayı iller açısından yapmak adına yazdım bilginize.
not 2 : mesut üstat resim şimdi gözüktü Aklında bulunsun üstat bundan sonra tesbih alırken gümüşlü olanları tercih etme gümüş tesbihi öldüren bir unsur bana göre . Alacak isense otomatikli derler yani el işcilikli tesbih al.
Unutma o tesbihlerde gördüğüm gümüşü 30 bilemedin 60-70 liraya en iyisini yaptırabiliyorsun fakat benim tesbihlerimde gördüğün el işçiliğini degil 100 liraya 200 liraya yine yaptıramazsın çünkü o işcilik para ile yaptırabileceğin bir işte değildir.
Not 3 : Bahri bülbül usta kalem işcilikli tesbihleriniz var ise makul değerden alıcısıyım bilgilerinize.