Sıfırdan co-location hizmeti veren bir firmaya sunucuyu kurup barındıracağız. Aklıma takılan sorular var yardımlarınızı bekliyorum. Öncelikle sistem tamamen domain reg hosting aktif hesap açma kapama banka gibi tüm entegrasyonu yapılacak.
Sizce window mu linux mu kurmak mantıklı ?
Son kullanıcıya rahat kullanım sağlayacak herşeyiyle entegre olan hangi kontrol panelini önerirsiniz?
Fiziksel donanım olarak server ilk 5 yılda bize problem çıkarmayacak düzeyde olacak şekilde hangi özelliklere sahip olmalı?
Tüm bunların ortalama maliyeti ne olur?
Elinde az kullanılmış bu ürünlerden varsa benimle iletişime geçin lütfen.
adanalı hemşerim aklında 2-3 bin tl var anladığım kadarıyla o parayla olmaz
düzgün bi sunucu 14 bin tl den aşağı değil bide buna ram falan alınca 20 bin tl civarı sadece makine whmcs ömür boyu lisans 728 TL sunucuyu barındırmak için yolladığında her ay sunucu kiralamış gibi makine parası ödeyicen
dell 210 alıp datacenter yollarsan datacenter barınma parasını bile çıkaraman yoksa 1200-1500 tl yede makine var
kurumsal kimliğin olup şirket olman lazım yarın bi gün kazandığın ufak paralar için bile onun onlarca katını ceza olarak ödersin
ben zararda çıkmamak için dell 820 'den aşağı makine kullanmıyorum kendisi 40 bin tl lik bi makinedir aylık (makine başına) 500 tl gibi barındırma giderim var
ama yinede böyle birşey yapmak istiyorsan 2 mizde aynı yerde yaşıyoruz
sana bi teklifim olur anlaşabiliriz
ek olarak giderlerin; cpanel $425 1 yıllık fiyatı