siyasete girmeyin diosunuzda konu tamamiyle siyasetle alakalı

neyse doğu meselesinden önce suriye meselesi var . siz sanıomusunuz ki öyle seçimden sonra biz bağımsız olduk diyecekler de kabul ettirecekler. onlar bilmiyormuda T.C in kabul etmeyeceğini Türk halkının kabul etmeyeceğini ? Saf olduklarından mı böyle demeç veriyorlar ?

Bizi suriyenin içine çekicekler türk savaş uçağının sınırı geçmesi TSK nın tamda seçim öncesi suriye uçağını düşürmesi tesadüf mü sizce ?

Bakın şu an soğuk savaş dönemi aynen yaşanıyor tekrar.

Rusya ile ABD Kırım ve Suriye üzerinden savasıyor.

Rusya kırıma girdi ABD anca kınadı ambargo uyguladı kendisi bilmiyor mu bu ambargonun kınamaların bir işe yaramayacağını ? daha önce oldu afganistana girdiğinde Sovyetler ABd kınadı ambargo yaptı bir işe yaramadı. Şimdi Rusya çok daha güçlü hiç bir etkisi olmayacağının farkında ABD.

Ne yapacak ? Direk Rusya ya savaş ilan edemez savaşı göze alamaz bunu ne kendi kamuoyuna nede dünya kamu oyuna kabul ettirebilir.

Peki ne yapack ABD sizce peki ben yıllardır üzerinde çalışdıgım karadeniz de donanma bulundurma politikamdan vazgeçdim çıkarlarımı rusyaya bıraktım mı dicek ?

Tabiki hayır ! En iyi yaptıgı şeyi yapacak Rusya kırımı alıp ABD nin politikasına darbe vurursa ABD de suriyeyi alıp Rusya nın politikasına darbe vuracak...

Peki nasıl girecek suriyeye hangi sebeple ve hangi güçle ?
Şu an suriyeye girişini içeride halkına anlatamaz. Zaten çok büyükde külfet getirir savaş şu an onun için...

Maşa varken neden kendi elini yaksın ?
Türkiyeyi sokar hem maddi hem can kaybı olmadan istediği gibi sonuca ulaşır..

Türkiyeyi sokmasıda çok zor değil. Angajman kuralları zaten bunun için aldırıldı. Suriyeye el kaide zaten bunun için sokturuldu.

Olacakların yazayım kendimce yorumum sonucu çıkardığım. İnşallah gerçekleşmez.
Suriye şu an sessiz ama yakındır Caber kalesine büyük bir saldırı haberi patlar.
Caber kalesi türkiye selcuklu devleti hükümdarı süleymanşah ın mezarı bilmeyenler için söylim.

Orayı biz koruyoruz bizim askerimiz. Anlaşmalarla...
Geçenlerde açıkladı dış işleri bakanı Davutoğlu caber kalesine saldırı olursa koruruz diye.

Caber kalesine saldırılır büyük ihtimal bizde hoooop gireriz suriyeye ... Sonra olayın 2. aşaması herkesin sandığı gibi girer çıkamayız suriyeye hemen çok büyük zayiatlar veririz. Dünya kamuoyunun tepkisini çekeriz...

Sonra bir bakmıssınız istanbul ankarada bombalar patlıyor kendi elimizle beslediğimiz suriyedeki el kaide bizi vurur

Sonra doğuda silahlı isyanlar başlar. Kürtlerin beklediği an gelmişdir. TSK ya yardım etmezler silaha sarılıp tıpkı ermeniler gibi hataya düşerek bağımsızlık nidaları atmaya başlarlar...

Sonrası mı sonrası Allah ın takdiri.. Türkün dirayetine halkın fedakarlığına bağlı...
Ya hem savası hem doğuyu kaybederiz . Yada bu savaşdan çok daha güçlü bir şekilde çıkarız..

Arkadaşlar bunlar benim düşüncelerim son bir kaç yıldır olan olaylara verilen demeçlere hem türkiye iç hem dış politikasına bakıyorum ve böyle bir senaryo yazdım.
Allah yazdıysa bozsun...

Ama bir not olarak söyleyeyim. Dış devletlerin politikaları ABD nin olsun Rusya nın olsun bizimki gibi anlık olaylara bağlı 1 yıllık politikalar değildir..

Siz sanıyormusunuz rusya nın kırımı damdan düşme bir anda İlhak ettiğini ?
Siz sanıyormusunuz ki Amerikanın bu olayın gerçekleşeceğini daha önceden bilmediğini ?
İlk Suriyenin bizim uçağımızı düşürmesi tesadüf mü ?
Kürt açılımı ayağına güney doğunun bu kadar serbest bırakılması Başbakanın hiç yokmuşlar gibi hiç konuşmaması bahsetmemesi tesadüf mü ?

Siyaset yapmıyorum . Kimseyide suçlamadım bu yazımda. Sadece olaylara kendi bakış açıma göre bir yorum yuaptım ilerisi ilede ilgili bir komplo teorisi attım kendimin uydurdugu
umarım gerçekleşmez..