Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Masraflar hakkinda net bir bilgi alabilir miyim hocam? Buradan cebimize ne kadar koyup gitmemiz gerek?

Merhaba hocam, senelik yeme içmeni saymayarak en az düz 4, milyar cebine koyup gidersin diye düşünüyorum yaklaşık o fiyata geldim

pasaport,vize,okul parası,yurt parası, odaya ıvır zıvır,uçak bileti,fazladan eklenecek masraflar vs

GT-B5510 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
iExChange adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende üniversiteyi yurt dışında okumak istiyorum.
Yazılım mühendisliği veya inşaat mühendisliği ( ingilizce ) olarak yıllık fiyatları nedir ? (yanlızca okul kayıt parası)
Bütün yorumları okudum yurtlar ucuzmuş aylık 50-100$ arası.Yurtların kalitesi hakkında bilgi vericek arkadaş varmı ?
Ve okul kayıt parası haricinde ne kadar masraf yapmam gerekiyor pasaporttu vizeydi sözleşmeydi vs gibi işlemlere.
Dersler sanırım seçtiğimiz dile göre alınıyor bunlar için ek ücret alınıyormu ?
İngilizce hiç yok değil ama öyle övünecek kadarda yok eğer gidersem çok sıkıntı çekermiyim ?
Alışveriş yemek içecek vs. fiyatları aylık ne kadar harcama gerektirir ?

Lütfen bilmeyenler cevaplamasınlar sorumu

@SteyLeR @enourmous
@By_ReFLeX
Merhaba hocam, açık konuşayım ilk başta bende ingilizce istiyordum rusçayı ne yapacağım diye düşünürken rusçayı seçtim. İngilizceden sonra en çok kullanılan dil rusça. rusçanın çok işinize yarayacağını düşünüyorum

Burada ingilizce bölümler var fakat buraya gelipde ingilizce bölüm okumak biraz garip olur. Sosyal ortam desen çok az kişi biliyor ingilizce. Bende 3 aydır buradayım rusçam çok iyi değil tabiki fakat öğreniyorum zor değil.

Mühendislik hakkında bilgim yok dediğim gibi bölüm fiyatı vs çok bir bilgim yok ne dersem yanlış olur fakat ilgilenirseniz beni getiren kişilere sizi ulaştırabilirim

Yurtlar evet ucuz bende ilk gün odaya girdiğimde şoka girmiştim fakat ondan sonra insan alışıyor bazı yurtlar çok iyi bazıları çok kötü benim kaldığım yurt Kiev'in en iyi yurtlarındanmış gören öyle söylüyor. Ama yurtlar gerçekten köyü Türkiye'ye nazaran

4,5 tl yi gözden çıkartın derim. Gerçekten baya masraf çıkıyor çünkü tencereye kadar alıyorsunuz

Tekrar diyim ingilizce değilde rusça için gel burada bir şekilde ingilizceni geliştirirsin.(Rusça kurs alırsın, kız arkadaş yaparsın ingilizcesi olan vs.) Çok boş zamanı oluyor insanın burada

Alışveriş yemek içeceğe gelirsek pantolon tişort cart curt pahalı burada 100tl pantolon burada Türkiye'de 20-30tldir. Markaya göre değişir tabi.
Yemekler çok ucuz değil ama Türkiyeden pahalı değil tabiki. McDonalds vs Türkiye'den daha ucuz. 1 ortalama menü 7-8tl
Sigara alkol çok ucuz. Kola pepsi 2-3 tl