Merhaba,
İsterseniz performans konusunda tecrübelerime dayanarak biraz yorum yapayım. Tabii ki hatırladığım kadarıyla.
10mbit hat ile 180 anlık oyuncu kaldırabilirsiniz.
Xeon 3.2 ghz 4 çekirdek, 32mb ram ile enson hatırladığım kadarıyla, online 400 playerı görmüştüm.
Tabiiki serverlarda kullanılan pluginler ve oyun modu çok etkilidir..
Makinada kullandığınız ethernet kartının modeli çok önemlidir.
Makinada kesinlikle raid yapmanızı öneririm.
Performans olarak kıyaslama yapmanız için %100 hatırladığım donanım ve performans sonuölarım,
q6600 intel işlemci, 16gb ddr3 ram, raid yapmıştım, makinada 28 ip eklemiştim,
50mbit paylaşımsız hattımız vardı,
ortalama işlemci kullanımı %80 e ulaştığında lag yapmaya başlıyordu,
yaptığım testlerde tüm serverlar pro iken 260 oyuncu, %50 si eğlence modları var iken 200 oyuncu üstü lag başlıyordu.
Tabii ben hiçbir zaman makinaları ortalama %60 cpu kullanımından fazlasına zorlamıyorum, tek makinada çok sunucu yerine, hesaplı makinalar alıp fazla sunuculara bölmek en mantıklısıdır.
Ayrıca kesinlikle cs makinalarında webserver çalıştırmayınız.
Dipnot: Adımı bilen bilir, tecrübeilerime göre söylüyorum.
Kenan Duman
0553-3030-888
kenan@ukraynali.com
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:47:57 -->-> Daha önceki mesaj 21:44:29 --
@ekvatorcs Beyfendi 16 GB Makina 42 Adet Cs 50 Adet Teamspeak3 kurulumu yaptım lag loss kasma dır hic bir problem yok
Serverlara oyuncu girmedikçe istersen 200 server aç kasma yapmaz

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:49:14 -->-> Daha önceki mesaj 21:47:57 --
kaç oyuncu olacak ?
firmayı açar açmaz 400-500 oyuncu olmayacağına göre başlangıç olarak o makine size bi hayli yeter
30 tane 40 tane bile cs server açarsınız
Oyuncu artmaya başlayınca cpu sıkıntı yaratabilir sadece
16 gbramli i7 2600 veya e1240 cpu lu bir makine başlangıç için kafi gerisi fazla gelir
Çok mantıklı konuştunuz, piyasaya yeni girecek bir firma için zaten en ufak makinadan başlamak en mantıklısıdır. i7 makina 16gb ram ile, açın 40 50 server, 250 oyuncuya kadar problem yaratmayacaktır size. Yalnız hattınız havuz olmasın, kesinlikle paylaşımsız hat talep edin, başlangıç olarak 10mbit bile yeterli olacaktır.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:51:12 -->-> Daha önceki mesaj 21:49:14 --
Hocam Fakat CS - GO Kurumlarını malesfki bilmiyoruz detaylı bir şekilde öğrenmemiz ve profesyonel ve sorunsuz bir şekilde kurulum yapmamız gerekmekte...
Ben kendime göre yorum yapıyorum, önemli olan serverı kurmak değil, serverı canlandırmaktır. Reklam yapmaktır. Zaman geçtikçe zaten öğrenirsiniz kurulumları ve modları.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:53:26 -->-> Daha önceki mesaj 21:51:12 --
Aldığınız makinelerin Türkiye'den olması, firewall ile korunması önemli. Ayrıca şu anda en büyük firmalarda bile serverların %10'luk kısmı full oluyor. Öncelikle daha düşük özellikli bir makineden başlarsanız, ekonomik anlamda rahatlamış hissedersiniz. Yaz aylarına kadar açabilirseniz, ilk müşteriniz olmaya çalışırım
Counter Strike oyunu için zaten Türkiye dışında kimsenin alternatifi yok pinglerden dolayı malesef