SteyLeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğitim kalitesi okula göre değişiyor fakat kievin en iyi dil eğitimi veren üniversitesi İnyaz Üniversitesidir bildiğim kadarıyla.
Şuanda ben sadece rusça üzerine eğitim aldığımdan dil için yorum yapabiliyorum

Diğer bölümleri soracak olursan Ukrayna, Rusya gibi yerlerden çok iyi üniversite olmadığı müddetçe iyi bir mühendis veya doktor olunmaz.

Masrafa gelince yurtlar ucuz aylık 100-150$ fakat yurtlar Türkiye'ye göre iyi değil tabiki. Okul fiyatı yıllık 2000-3000$ arasında(rusça için)
Ardından bölüm fiyatları üniversiteye göre daha çok düşebiliyor veya yükselebiliyor

Aksi takdirde masraf olarak buradaki yaşamın, buradaki geldiğin zamanki sigorta ücretindir oturum iznindir uçak biletindir kap kacaktır daha sayamadığım aklıma gelmeyecek çoğu şeyin toplamı yaklaşık 6-7kyı vuruyor.(hesap yapmadım düz yazıyorum şuan)

Kendi yaşantınıza göre yıllık harcayacağınız masraf yükselebilir veya düşebilir tamamen size kalmış

Örnek verecek olursam sebze meyve pahalı, alkoller çok ucuz, sigara türkiyeye göre ucuz, benzin gaz ucuz, ulaşım 50krş-1tl, gece klublerine giriş kalitesine göre 25-75tl vs vs
Ukrayna'nın hemen hemen tüm şehirlerinde bulundum farklı sebeplerle, gördüğüm en pahalı şehir Kiev'dir. Anladığım kadarı ile sende orada ikamet ediyorsun. Başarılar diliyorum.

Arkadaşın dediği gibi yurtlar çok konforlu değildir. 40 USD aylık yurt ta var, 200 USD ye yurt ta var. Üniversitelerin belirlediği fiyatlar geçerli.

Lisans fiyatları da aynı şekilde, yıllık 1000USD lik bölüm de var, 5500 USD lik bölüm de duydum en pahalısı..

Kategori yapmak istersek ortalama olarak;
Mühendislikler 1500 USD den başlıyor, en pahalısı bildiğim uçak mühendisliğidir ki zaten çok az kişi okuyabiliyor, zor bir bölüm.
Doktorluk 3000USD yıllık ortalama, 1. sınıftan 6. sınıfa kadar her sene 100-200 dolar yükseliyor.
Uluslar arası ticaret 3500 USD civarı, zor bir bölüm.
Hukuk üniversitesine göre değişiyor, 2000 USD den başlıyor

Belirttiğim fiyatlar değişmektedir, altı veya üstü olabilir.

- Arkadaşın belirttiği gibi üniversiteleri iyi araştırmak lazım, iyi üniversite de var kötü üniversite de var, peki neye göre iyi neye göre kötü;

-Çoğu üniversite rüşvet kabul eder, kimisine göre iyi kimsine göre kötü.
-Bazı üniversiteler milliyetçidir, yabancıları sindiremiyorlar..
-Zor üniversiteler vardır, eğitime önem verirler, bu üniversitelerden yabancı öğrenciler olarak mezun olanlar çok azdır. Bu üniversiteler saygı görür.
-Bazı kolay üniversiteler vardır, diplomaları değersizdir, eğitim yok, para vardır heryerde...

Saygılar

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:17:36 -->-> Daha önceki mesaj 21:16:52 --

HuluStyle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ukrayna karışık siz ukraynaya gelin diyosunuz
Karışık evet, ekonomik olarak zor durumlar yaşıyor. Bizim ülkede gezi parkı olaylarına benzer olaylardır. Kırım tarafı çok karışık durumdadır. Gazetelerin gösterdiği kadar şiddet yok herşey aynı devam ediyor, ama ekonomi kötü durumdadır.

Herşey seçimden sonra düzelecek diye tahmin ediyorum..