Rastgele DNS adreslerine de güvenmeyin derim. Kendi iyiliğiniz ve güvenliğiniz için tabi.

Ben şahsen google ve yandex'e güvenirim ama internette bir dolu dns adresi dolaşıyor, insanlar da sorgulamadan çatır çatır değiştiriyor adreslerini. Konuyu açan arkadaşa hiçbir lafım yok, kendisi yanlış anlamazsa sevinirim. Ben sadece bilgimi paylaşıyorum, bunlara dikkat etmek lazım.
DNS Hijacking
Bir alttaki mesaja da burada cevap vereyim dedim, çok mesaj yazıyorum gibi olmasın. Dediğim gibi eğer güvenilir olmayan bir dns kullanıyorsanız ve bu adres bi şekilde kötü niyetli kişiler tarafından dinlenirse sorun yaşayabilirsiniz. (adresi sağlayan veya geçici olarak başka bir yere yönlendirmeyi başarabilen kişiler olarak ikiye ayırabiliriz)
Bu %100 olur demiyorum, ancak bu tür şeylerin olma ihtimali her zaman var. Örneğin bu tarayıcı eklentilerini göz önüne alalım, 100mbps unmetered bağlantısı olan bir sunucunun aylık maliyeti $70-80 iken ve bu sunucuda bağlantı kopması yaşamadan en fazla 50-60 kişi anlık bağlanabilecekken bu eklentileri yüzbinlerce kişi indirmiş. Sizce biraz garip değil mi, bu değirmenin suyu nereden geliyor acaba?
Eğer bu tür bir eklenti veya tanımadığınız dns adresi kullandıysanız
bence tüm şifrelerinizi değiştirin ve kartınızı iptal ettirip yeni bir kart isteyin.
Yok Ben Üstüme Alınmıyorum Her Fikir Buraya Yazılabilir Sonucta Forumda Tartışma Olmayacakta Nerde Olacak Ancak Şöyle Bir Durum Var Ben Bu Eklentileri Kurun Tüm İşlemlerinizi Bu Eklentiler Üzerinden Gerçekleştirin Dİye Bir Söylemim Olmadı Uygulanan Ve Herkesin kullanımında Olan Programlar Hakkında Bilgilendirmede Bulundum Keşke Yasaklar Olmasada Millet Bu Tarz Seylerle Uğrasmak Zorunda Kalmasa.
Söylediğiniz Dolandrılma Konusundada Bazı Konularda Size Katılmıyorum Yüzbinlerce Kişinin Baglantı Kurduğu DNS Yada VPN Lerde Tehlike Mevcuttur Ancak Bunlar Yapılabilir Diye Bunları Kullanmamak Bence Sacmalık Olur Keza Kafayı Size Takmıs Bir Kişinin Uygulayacagı Yöntemlerden Sadece 1 Tanesi Budur. Böyle Sizin Dediginiz Gİbi Dolandırma Olayları Bu Kadar Cok Olsa İdi Bunların Kullanımına Bir Engel Getirilirdi Kanısındayım.
Saygılarımla, Kolay gelsin.