Mahmut.EFE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her ay KDV beyannamesi vereceksiniz ve 27 TL civarında boş bile verseniz damga vergisi ödeyeceksiniz.

Her 3 ayda bir Geçici Vergi beyannamesi verip kar ederseniz %15'i tutarında vergisini ödeyeceksiniz. Zarar ederseniz 41 TL civarında damga vergisi ödeyeceksiniz.

Yılda 1 defa Gelir Vergisi beyannamesi vereceksiniz, yıllık karınızın %15 'i tutarında vergi ödeyeceksiniz. Bu vergiden yıl içinde ödediğiniz geçici vergileri düşüp kalanını ödersiniz. Vergileriniz zamanında öderseniz muhtemelen vergi çıkmaz bunda da 100 TL damga vergisi ödersiniz.

Yılda 1 defa muhtasar beyanname vereceksiniz. Muhasebecinizin ücretinin %20 'si tutarında muhasebe stopajı ödeyeceksiniz.

Aklıma gelenler bunlar. Muhasebe ücretini hiç saymadım o da aylık 100 TL civarında bir muhasebe ücreti ödersiniz muhasebeciye. İyi pazarlık edersen daha aşağı olur.

Faturalarını araç komisyonu faturası keseceksin %18. Çok yüksek bir tutar kesmezsin.

Aracı üzerine alıp öyle satarsan eğer Ticari araçlarda %18, binek araçlarda %1 keseceksin. Burada aldığın aracın noterde satış bedelini yazdırırken aldığın bedelin çok üzerinde olmasın. Ya eşit olsun yada çok çok küçük bir fark olsun çünkü karın öyle belli olacak. + Üzerine kestiğin komisyon faturaları ile. Giderlerin olursa onları da düşersin.
Hocam çok ama çok teşekkür ederim.
Babamla uzun yıllardır görüşmüyorum kendisi muhasebeci, ona iteliyim ben bu işleri halletsin bari.

Yardımlarınız için çok sağolun, peki ben SGK'lı bir işte çalışıyorum vergi mükellefi olunca otomatikman bağkurlu mu olmam gerekir ?