emrefba adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aaa öyle birşey var mı hocam ? Şahıs şirketine bile ofis falan istiyorlar diye biliyordum, şimdi dükkan açmadan vergi mükellefi olabiliyorum öyle mi ?
Başlıca ne gerekli sadece dilekçe ile başvurmam yeterli mi ? Öte yandan vergi mükellefi olmak illa şirket kurmayı gerektirmiyor mu yani ben yine kendi adım soyadım üzerinden araç alacağım tek fark bunu faturalandırabilme yetkim mi olacak hocam ?
Evet internet üzerinden alıp satacağım dersin. Vergi dairesine bir dilekçe, kimlik fotokopisi ve noterden alacağın imza beyannamesi ile başvuracaksın. İşlemini yapacaklar ve bir gün sonra veya aynı gün yine vergi dairesine gidip yoklama tutanağı tutup imzalatacaklar sana. Bir kaç gün sonra da vergi levhan çıkar. Onunla da matbaaya gidip faturanı bastıracaksın.

İşe başlama formunu verdiğin gün yine notere gidip işletme defterini tastik ettireceksin. Bunların hepsini bir muhasebeci vasıtasıyla yapacaksın.

Şirket kurmana gerek yok, kendi adına şahsi mükellefiyet açtırmış olacaksın. Araç alıp satınca da faturasını hem üzerine alarak alıp satabilirsin, ya da vekalet ile alıp satıp komisyon faturası kesebilirsin yasal olarak. Bir sorun olmaz öyle.