SHaReR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
http://www.haberturk.com/yazarlar/al...rgisi-odeyecek

Ali Tezel 2-3 araç olarak belirtmiş. Ekspertiz raporu vs. dikkate almazlar malesef.

Ben 2013 Şubatta aldığım aracımı, 2014 Şubatta satıp yenisini aldım. Tabi vergi mükellefi olduğum için alırken gider göstermiştim. Satarken de %1 KDV' li fatura kestim. %1 KDV ve alım-satım arasındaki fiyat farkının %15' ini vergi olarak ödeyeceğim. Hal böyle olunca pek yük olmuyor. Ama vergi mükellefi olunmadığında alırken gider gösterilemeyeceği için satarken %100 kar gözükür ve vergisi çok çıkar. 100.000 TL' e sattıysanız örneğin %1 KDV + %15 gelir vergisi isterler. 1000 TL~ KDV + 15.000 TL~ vergi çıkar aşağı yukarı.

Bu araç alım-satım işini ticari olarak sürdüren ama vergi mükellefi olmayanlar için incelemeye aldılar. Araç alıp satmayı hobi edinen, kar gütmeyenler için çok kötü oldu. Fakat ne olursa olsun ikinci el alım-satımında bu kadar vergi sevdalısı olmaları anlamsız. Zaten sıfır alınırken arabanın yarı fiyatı vergi olarak ödeniyor. Her yıl da MTV alınıyor. Verginin, vergisinin, vergisinin, vergisini veriyoruz
ali tezel de net birşey demiyor birden fazla diyor hocam.
maalesef bir vergiyi 50 kere ödettirme peşinde maliye.
Arkadaşların üzerine yapmaya devam o halde