http://www.haberturk.com/yazarlar/al...rgisi-odeyecek
Ali Tezel 2-3 araç olarak belirtmiş. Ekspertiz raporu vs. dikkate almazlar malesef.
Ben 2013 Şubatta aldığım aracımı, 2014 Şubatta satıp yenisini aldım. Tabi vergi mükellefi olduğum için alırken gider göstermiştim. Satarken de %1 KDV' li fatura kestim. %1 KDV ve alım-satım arasındaki fiyat farkının %15' ini vergi olarak ödeyeceğim. Hal böyle olunca pek yük olmuyor. Ama vergi mükellefi olunmadığında alırken gider gösterilemeyeceği için satarken %100 kar gözükür ve vergisi çok çıkar. 100.000 TL' e sattıysanız örneğin %1 KDV + %15 gelir vergisi isterler. 1000 TL~ KDV + 15.000 TL~ vergi çıkar aşağı yukarı.
Bu araç alım-satım işini ticari olarak sürdüren ama vergi mükellefi olmayanlar için incelemeye aldılar. Araç alıp satmayı hobi edinen, kar gütmeyenler için çok kötü oldu. Fakat ne olursa olsun ikinci el alım-satımında bu kadar vergi sevdalısı olmaları anlamsız. Zaten sıfır alınırken arabanın yarı fiyatı vergi olarak ödeniyor. Her yıl da MTV alınıyor. Verginin, vergisinin, vergisinin, vergisini veriyoruz