ben bunu tesadüf tesit ettim. bir yazımı botla çekmişler sanırım. ben de bir kod eklemiştim sitemden alıntı apılınca altına linki otomatik ekleyen bir şeydi. bir konu hit çekmeye başlamış biraz araştırdım iki farklı sitenin konuyu aldığını altına da linkimin direk eklendiğini gördüm. sonra bunu uygulamaya başladım ve faydasını gördüm. dolayısıyla direk alınan yazının urlsini yazınca faydası çok oluyor. başka kelimeye flan link eklemeden direk alınan yazının urlsini ekliyorsun.

ek bir bilgi. bunu her adam biliyor mu bilemem ama ben tesadüf farkettim yine . ne kadar hitli olursa olsun alexası bilmem nesi ne kadar iyi olursa olsun bu siteye tanıtım yazısı vermektense altında tartışma yapılan bir konuya link eklemek daha iyi.

yani tanıtım yazını vereceksin. linkini ekleyeceksin. ek olarak konunun altına yorum atılmasını sağlayacaksın. ne kadar çok tartışılırsa ve tartışan üyeler ilk linkinin olduğu metni alıntı yaparak tartışmaya devam ederlerse bunu etkisi çok ama çok oluyor. dolayısıyla forumlar ya da forum tarzı scriptlerde yazı yayınlamak çok iyi.