by_karahan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben söyleyim sebebini hükümet twitterda onu eleştiren herkesi fişlemek istiyor, tıpkı evinin penceresinden ayakkabı kutusı sallayan öğretmen kadının evine polislerin gelip zorla yaka paça dışarı çıkartılması gibi.

Facebook anında paylaşıyor bilgiyi, o yüzden milyon tane islama hakaret eden olsa bile hükümeti eleştirmek islama küfür etmekten daha büyük ve önemli bir mesele olduğu için göz yumuluyor.

Twitter bilgileri paylaşmıyor, ve fişleyemiyor kimseyi. Tıpkı kendi bakanlarının Bakara suresiyle dalga geçmesine bile sesini çıkartmayan hükümetin, twitterı asıl neden kapattığını göremeyenlerin hala savunması gibi bir şey.....
Zaten twitter ve diğer sosyal ağlar ha kapatıldı kapatılacak diye bi önyargı oluşmuştu bizde. Daah geçen gün twitterda bakım yapıldı, yaklaşık yarım saat twitter kapalı kaldı ve "devlet twitteri mi kapattı" şeklinde sölentiler dolaşmaya başladı.

Bugün de aynı şekilde, tam olarak sebebini bilmediğimiz bi engellemeden dolayı yine celallendik. Belki de 2-3 gün sonra bu engelleme kaldırılacak, bilemiyoruz. Ama daha olayın üzerinden 1 gün bile geçmeden hemen yargısız infaz yapıp, "sokaklara dökülelim, hakkımızı arayalım" gibisinde oluşumlar boy gösteriyor, ben buna tepkiliyim.

Mantıklı düşünmeye çalışıyorum, ateşe körükle gitmiyorum, sadece gelişmeleri takip ediyorum. Çünkü neden mi? yarın öbürgün gerçekler ortaya çıkınca, 2-3 gün sonra twitter ile sorunlar çözülüp(misal eğer mesele o ise) twitter engellemesi kaldırılıdığı zaman, daha önce yaptığım konuşmalardan veya eylemlerden utanmamam için.

Not: Şuana kadar yazdıklarımda hiç bi siyasi parti sempatizzanlığı göstermedim, tamamen objektif olarak olaya yaklaşmaya çalıştım. Konuşmaları siyasi tartışma oalrak görüp üyeliğimin sonlandırılması gibi bir durumun olmayacağını umuyorum.