Güzel bir Röportaj olmuş ancak biz domaincilerin ağzının suyunu akıtmaktan başka bir fayda sağlayacağını göremiyorum. Daha çok mal varlığı üstünde durulmuş gibi bir izlenim aldım.

Türkiye'de bu denilenlerin yapılması çok zor kimsenin domain alım gücü yoktur, ancak yabancı firmalar üstünde satılan domainler rağbet görüyor her nedense. Firmaların domain talepleri çok düşük bir seviyede, bırakın milyon dolarlık domainleri, 5000 tl yi duyan bir çok firma sanki *********** edası ile size cevap veriyorlar. Bir firma domainin önemini ve getirisini bilmediği sürece bu sektör gelişemez.

Bu ülkede bu sektör bu zamana kadar nasıl ilerlediyse bundan sonrada öyle gider. İşi olan zaten bu sektöre yanaşmıyor, işi olmayanlarda kısa vadede nasıl zengin olurum diye 3 tl ye aldıkları domainlere yüksek fiyat istiyorlar. Bu sayede yatırım yapan olmuyor. Büyük domain firmaları bile domainlerinize burun kıvırıyorlar lakin ihalelere girip hiç çekinmeden fiyatı arttırıyorlar. Domaincilik sadece satış ile gerçekleşmez alımda yapılması gerekiyor.

Bilinçsiz kullanıcılar çok önceden aldıkları domainlere yüksek fiyatlar istiyor. Birkaç kez yaşadım. Domain için görüşüyorum proje yapacağım ancak yüksek bir teklif olursa neden satmayayım diye bir cevap alıyorum. Bilin bakalım ne oluyor 1 ay sonra domaini yenilemiyor ve düşüyor. Bu arada teklif edeceğim rakamın çok altına almış oluyorum. 10 sene boyunca satılmayan bir domain zaten bu saatten sonrada satılmaz!

Görüştüğüm herkes bu şekilde davranıyor ne mantık var nede akıllarında belirginleştirdiği bir plan.
Sanıyorsun turşusunu kuracaklar. Bu sitede webmaster dediğimiz üyeler domainlere ne yatırımı yapıyor Allah aşkına. Ancak kendi aramızda alıp satıyoruz. Bana kalırsa bu ülkede domain sektörü zirveye ulaştı şuan iniş aşamasında.