Hiç bir şeyden haberdar olmadığın gibi, bir o kadar da gereksiz düşüncelere sahipsin. Sormadan, soruşturmadan buraya gelip ahkam kesercesine yazılar yazıyorsun. Ben Allah'a şükürler olsun işi, gücü olan bir insanım. 341. Kısa Dönem olarak askerlik vazifemi yerine getirdim. Her normal insan gibi bir kaç ay dinlenip işime girdim ve çalışıyorum. Bu arada kalan süreyi fırsat bilip hiç bir hizmetten faydalanmadığım halde bu borcu bana çıkarttılar. Çok bir para değil evet ama neyin karşılığını benden istiyorlar ? Askerlik mi yapmasaydım ? Ama sen ve senin gibiler araştırmadan bu uygulamanın bir çok insanı mağdur ettiğini anlayamaz. En başta zorunlu kelimesi insanların istek ve tercihlerinin ne olduğunu umursamaksızın dayatmaktan başka bir şey değildir. Önce araştır, sonra yaz.
Bilinçsiz bir toplumuz (!)
Ey güzel, bilinçli, gerekli düşüncelere sahip, herşeye hakim ve yazdığı yorumu araştırarak yazan kadim dostum. Sizinle TARTIŞMAYACAĞIM. GSS Priminin ne anlama geldiğini araştırmanızı önereceğim sadece. GSS Prim borcu herhangi bir sağlık hizmetinden faydalandığınızda ortaya çıkan meblağ değildir. Benimde borcum ve ibraz edip sildiremediğim kısım ASKERDEN GELDİKTEN SONRAKİ 1 AYLIK KISIM YANİ OCAK 2012 DÖNEMİNE AİT. Askerlik bu işin mazereti değil zannımca. Askerlik süresi dışında çünkü.
Tarafıma yaptığınız yorumda ayrıca rica ederim haddinizi aşan cümleler sarfetmeyiniz BİLİNÇLİ TOPLUM... Sağduyulu ölçülü yazılan yorumları eleştirileri varsa eksikliğimi haksızsam kabul ederim ama sizin yaptığınız SAYGISIZLIK. Tartışmaya çevirmeyelim lütfen...
Siz kağıtta yazanlara değil, pratikte yaşananlara bakmalısınız.
Bizim apartman kapıcısının oğluna 3 milyar geçirmişler. Gelir testi yaptırdı, adam apartman aidatlarından kendi payına 800 tl alıyor, 2 tane çocuğu var.
Kapıcı dairesi zaten bilenler bilir 2 göz oda, rutubet içerisinde, penceresi bile olmayan depo gibi bir yer.
Bu adamın çocuğundan bile para alıyorsa o para haraçtır.
Zaten yasalara baktığımızda her şey kağıt üzerinde o kadar masumdur ki, ama o yasaların uygulanışına bakınca hiç de o kadar masum olmadığını görmek için süper zeka olmaya gerek yok.
Çekirdek bir ailenin (2 çocuk + anne + baba) 1 aylık "insan gibi" yaşması için gereken para 2014 itibari ile 2 milyar.
Pratikte elbette hiçbirşey yazıldığı gibi olmuyor. İstisnalar kaideyi bozmaz. Ancak bir yanlışı düzeltmekte fayda var Çocuklar ailelerinden yararlanıyorlar onlar için GSS Prim borcu çıkmıyor.
CEVAP: Çocuklar 18 yaşına kadar anne ve babsının üzerinden sağlıktan yararlanacaklar. Ancak 18 yaşın üzerindeki çocuklar, lise eğitimini sürmeleri halinde 20 yaşına kadar; üniversite öğrencisi olmaları durumunda 25 yaşına kadar anne veya babasının sağlık güvencesinden yararlanmaya devam edecek. Herhangi bir prim ödemesi gerekmeyecek. Üniversite öğrencilerinin her yıl öğrenci belgelerini Sosyal Güvenlik Merkezine veya Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğüne göndermesi yeterli olacak. 18 yaşın üzerinde çalışmayan, okumayan veya 25 yaşın üzerinde okuyan/ okumayan/ çalışmayan erkekler Adrese Dayalı Nüfus Kaydında yer alan adreslerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvurarak, gelir testi yaptırmaları gerekiyor.