WSBGDH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu forumda üç senedir varım, üç senedir ne olduğu belirsiz birisi gelir âhkâm keser, bunlara da bir kaç ipsiz sapsız katılır ve ortam fikir tartışmasından kişisel tartışmaya döner. Maalesef forumumuzda insanlar ego tutkunu, klavye delikanlılığı peşinde.

Söylediklerinize bir bir katılıyorum. Ve 2-3 söylem yapıyorum;

"Sub domain, SEO'ya katkı sağlamaz tam tersine süreci uzatır"

Sürecin uzadığını sizde, ben de söylemişim.

"SEO'ya tek katkısı ceza v.s durumunda adının değiştirilip bir şekilde ana domaini kurtarmaya faydası olur.

"Dizinler ise ana domainden gücünü alır. Ana domain filtre yediği anda komple uçar gider."

Demişim, şimdi gelmiş diyor ki "yarın o seo ters teptiğinde ana sitede zarar görecektir." Arkadaş ya kafası iyi yazıyor ya da algılama da problem yaşıyor.

"Subdomain daha fazla para ister kısacası."

Demişim, aynı şeyleri yazmış fakat gelip burada işkembeden felan diye konuşup hep kendi seviyesini ve bilgisini belli ediyor, hem de forum seviyesini düşürüyor.

Böyle bir mesaj yazmazdım ama lütfen artık insanlara birşeyler verin, vermiyorsanız egonuzu sokakta tatmin edin. R10 artık iyi bir şekilde bilgi paylaşımı platformu olsun, en ufak bilgiden en iyi algoritmik bilgilere kadar herşey arşivimizde olsun.

Yapmayın, kalitenizi belli edip forumun kalitesini düşürmeyin.

Dengesiz dengesiz cümlelerinizi kendinize saklayın.

Teşekkürler magnum, sayende birşeyler karaladık
SEO hakkındaki konularda cevap yazarken en önemli şey tecrübedir.
Hayatında daha önce sub domain açmamış bir kişinin sub domain hakkındaki görüşlerini başlığa aktarması ve bundan kesin bir dille konuşması pek hoş değidir.

Dediklerinin çoğu doğrudur evet. Penguen 2.0'da sadece ana domain spam yedi sub domainlerde hiç bir sorun yoktu bir sitemde. Veya geçtiğimiz günlerde hırsıma yenik düşüp sub domainlerden birini cezaya kaptırdım ama domain ve diğer sub domainler zerre kadar etkilenmedi.

Bence subdomainin en güzel yanı bu, şimdi cezaya düşen sayfayı sildim; yeni bir subdomain açtım ve ona çalışıyorum. Sitemin sadece o kısımdan gelen hiti düştü.

Aynı sorun ara sayfada olsaydı şimdi hitim sıfır olmuştu ve site kendi kelimesinde bile listede yoktu. Ki öylede sitelerimiz mevcut hala

Ama dediğim gibi zorluklarıda çok, hitlere bakmak, ayrı ayrı seo yapmak, ayrı ayrı güncellemek vs...

Neyse ben bilgilerimi aktardım hiçbir tartışma içerisinde de olmam.
Ve beni tanıyanlar bilir ki; yapmadığım uygulamayıda buraya yazmam...
Saygılar...