Replika ürünler çok kalitesiz mallardan üretilirler, gidersiniz Çin'e 10 dolardan başlayan fiyatlarla kendi telefonunuzu üretirler.

Bunların SAR değerleri nedir bilen yoktur, bazı kişiler seslerinin yüksek olduğundan dolayı memnun kalırlar, halbuki belli bir desibel üstündeki sesler kulağa kalıcı zarar verirler.

Bataryayı bir türlü tutturamazsınız daha çabuk biterler ve bozulurlar.

Aynı fiyatlara daha kaliteli orijinal ürünler almak dururken illa çakma mal alıp havamızdan ödün vermemek adına yapılan bir hatadır.

Herkesi kandırabilirsiniz peki ya kendinizi? Bozulup daha sonra düzen tutan iflah olan bir çin malı telefon görmek zordur gerçekten. Telefonların donma diye tabir ettiğimiz şeyi sıkça yapabilmesi güzel bir şey değildir.

Pek çoğu vergi verilmeden satın alınır. Garantili diye alınanlar ise içinizi bir süre rahatlatmaya yardımcı olur sadece, eğer bu telefonları satan firma yüklü bir satış yapmışsa ve bu telefonlardan dolayı başı ağrımaya başlamışsa dükkanı kapatıp kaçması an meselesidir.

Hiç denk gelmesem bile bataryasının patlama şansı orijinaline göre daha yüksek olduğu bir gerçektir. Şişen bataryaların ısrarla kullanımı patlamaya bir davetiye çıkartmaktadır.

İkinci el telefon kullanırken bile içim rahat olmaz hukuki sebeplerden dolayı, faturasız bir telefon kullanırken de bir garantiniz yoktur.

Defalarca imei problemi yaşanmasına rağmen ve çevreden sıkça şahit olunmasına rağmen ısrarla tükürdüğünü yalarsın.

Her gün teknik servisin kapısını çaldığında ve sizi şikayet edeceğim diyerek göz dağı vermek istediğinizde, Nereye gidersen git selamımı söyle! diye yanıtlarla karşılaşabileceğiniz yerlerdir.

8 gb hafızası var 4 gb hafıza kartı var diye gazete reklamı verildiğinde ve bu reklamı alan gazeteci durumu fark ederek soru sorduğunda, vallahi bilmiyorum diye yanıt alabileceği yalan dolan iş yapan yerlerdir.

R10 da satış konuları gördüğümde aklınızı başınıza alın! diye belirtmek her ne kadar içimden gelse de daha sonra alında görün diye düşündüğüm olmuyor değil.

Bu telefonları satın aldıktan sonra ortalarda gezip problemlerini dile getiren hatta her gün bir arızasını bana söyleyip yardım bekleyenlerden hiç haz etmedim bugüne kadar, "alırken bana mı sordun" diye yanıt verdiğim de olmuştur.

Aslında aklıma geldi de bu telefonların satışını kar almadan yapsak hepsinin de içlerine casus programlar yükleyip dinleme yapsak.. fazla abartıyorum lakin sağlam iş yapmak varken sallama bir iş asla yapmam.

Ucuz diye alınan fakat aslında bir senede 3-4 kere aynı satın alma işlemini tekrar edebileceğiniz ve bu sayede kardan çok zarar getirebilecek bir işlemdir.

Tabii dolayısıyla kullanıcı çok bilinçsiz olduğu için, televizyonlarda 1 telefon alana pırlanta yüzük hediye ediyoruz diye dalgası tutulan bir olaydır.

Param yoktur bari sahtesi ile kendimi avutayım demektense hiç bulaşılmaması gereken bir eylemdir.

Belli başlı bir çok nedeni var elbette ancak bilim adamları insan doğasının halen gizemini koruduğunu dile getirmektelerdir.