Google haber sitelerine tanıdığı saçma sapan ayrımcalığı kaldırmadıkça ne kadar algoritma çıkarırsa çıkarsın benim gözümde hiç bir önemi yok. Yani oyun.haber.com vss her subda adamlar kafada bunun yanı sıra. Oyun kelimesi en çok aranan kelimelerdir bu kelimelerde neden haber sitelerini gösterir anlamış değilim.
Bu oteriter site anlayışından daha fazla şey beklenemezdi. Güncellemeden kısa bir süre sonra yazdığım yazıyı hatırlayanlar bilirler :
Google son 2 yılın en kötü güncellemesini yaptı.
ifadesini kullanmıştım. Yıl sonuna doğru gelen güncellemelerle birlikte haber siteleri için bayram ve şov zamanı başladı.
Otoriter kavramını Google'ın eskiye göre, Mayıs 2013 öncesine çevirmesi gerek. Aksi takdirde yakında, dernek, belediye, sağlık aramalarında bile haber sitelerini görmeye başlayacağız.
Haber siteleri ise hit için yapmaycak şeyleri olmadığını bu zaman diliminde ispatladı. Bu ziyaretçi işime yara mı diye düşünmüyorlar. Sanırım reklamları CPM bazında satıyorlar.
Google'a bu konuda onlarca şikayet ulaştı. Şikayetlere rağmen haber sitelerinin krallığı devam ediyor. Hatta bir blogger, ünlü bir iki gazete ismi vererek içeriklerimi çalıyorlar diye Google Forumlarında veryansında bulundu. Ve gerçekten de haklıydı. Haber sitesi blogger'ın içeriğini birebir kopyalamış, üstelik yazının haber değeri de tartışılır.
Umarım bu haber sitelerine tanına ayrıcalık durdurulur. Yoksa ben de haber sitesi açmak zorunda kalacağım.