Yakıt olarak dediğim gibi 5.5 lt/100km şuan ekranda gördüğüm ortalama. En fazla 7.0 lt/100km gördüm. Araba ısındıktan sonra anlık tüketime baktığımda ise 90km/s hızda CC ile 3.5-4.0 lt civarı gösteriyor. Haliyle ağırlığın yakıta verdiği bir dezavantaj yok gözüküyor. Performans olarak ise; bu benim 2. arabam. Daha önce Corsa 1.2 kullanıyordum ve Astra J 1.3 CDTI' e geçtikten sonra ciddi anlamda fark hissettim. Bu sebeple memnunum. Aracın sıfırdan hızlanışı daha önce büyük hacim motorlu araç kullanmışları tatmin etmeyebilir belki ama hızını aldıktan sonra gayet seri. Belki daha önce 1600-2000cc motorlu araç kullansaydım memnun kalmazdım. Bu beklenti ve daha önceki tecrübelerle alakalı biraz. Ağırlığın ve Watts süspansiyonların yol tutuşuna etkisi ve sürücüye verdiği yüksek güven hissiyatı ise kesinlikle muhteşem. Sert virajlara yüksek hızlarda girerek bir kaç kere test ettim, en ufak savrulma eğilimi göstermedi. ESP devreye girmedi. Yine yüksek hızlarda arabayı şeritte tutmak için savaş vermek gerekmiyor, gayet güzel hakim oluyorsunuz ve hız hissedilmiyor.
Boş Astra ve Boş Jetta' nın fiyatlarının yakın olması normal. Sonuçta aynı segment araçlar ve fazla uçurum olması beklenemez. Ben en Full' ün bir altını yani Sport model aldım.
Sonuç: Tavsiye edilir
Yanıtınız için teşekkürler hocam yakıt değerlerimiz aynı neredeyse 0,5 lt fark mevcut fakat CC ile bende o aralıkta değerler görüyorum.
Kalite olarak Jetta'yı tartışmamıza gerek yok segment olarak doğrudur aynı segment fakat kalite olarak ne opel ne ford bi vw değil yani

Segment olayına düşersek ne arabalar var hocam aynı segment olupta arasında uçurum olan.Astra hatchback'lerin tasarımına hastayım ama kaliteli gayet.
Sent from my iPhone 5 using Tapatalk