SHaReR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim fikirlerimin de kaynağı duyumlar değil, kim söyledi? Opel Astra J kullanıyorum, 1.3 CDTI motor var yani Fiat' ın 1.3 Mjet' iyle ortak geliştirilen bir motor. Araç henüz 400km' de olmasına rağmen 5.5 lt/100km değerlerindeyim şuan. En fazla tüketim 7.0 lt/100km gördüm o da otobanda sabit 180km/h hız ile. Kaldı ki Astra 1500kg~ ağırlığında bir araç, Linea daha hafif bir araç. Haliyle daha bile az yakması mümkün. Linea tecrübem olmadı, motorlardan yola çıkarak yorum yapıyorum. Linea' nın motordan tekerleklere aktarımı, yazılımı vs. kötü ise haklı olabilirsiniz.
Hocam Opel'in tecrübesiyle Fiat'ın ki maalesef bir değil.Fiatlardaki 1.3 MJet'lerin verdiği performans Opel 1.3'lerin verdiğinin yanına yaklaşamaz.
Arkadaşım sizin aracınızın aynısını kullanıyor bende 2013 dizel 1.6 115 PS focus III kullanıyorum.Focus sedan 1460 kg boş ağırlığı sizin aracınız 1500 kg civarı dediğiniz gibi.Ağırlığın verdiği (kağıt üzerindeki) dezavantaj yakıtınıza yansıyor mu ve performanstan birşey götürüyor mu acaba? Benim gözümde götürüyor yani dışardan hız konusunda uğraştığım astralar geçemiyor pek ama birde kullananın gözü önemli.Arkadaşımın aracına bindiğimde de bi kesiklik hissettim araçta ayrıca.Sorumu alıntılayarak cevaplarsanız çok sevinirim.
Ha birde unutmadan dizel astraların fiyat aralığıda çok yüksek önce Opel sonra VW daha sonra Ford galerilerini gezdik Astra'nın boş paketlerine çektikleri fiyat boş paket dizel Jettayla aynıydı şok oldum.Bu fiyatı duyduktan sonra aklımızdan ve gönlümüzden geçen focusu aldık direkt.
Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler
Saygılarımla.