Yahu neden ödüyorsunuz. Benimde fazla değil, 140 lira civarında var. Ama ödemiyorum. Neden rızkımı başkasına yedireyim. Şikayet edin, hakkınızı arayın. Ne kadar bilinçsiz bir toplumuz. Herkes ödemese bu hallere düşmeyiz.
Hocam ne güzel yazmışsın öyle.

Peki e-icra denen zıkkımı ne yapacağız?
Seçim öncesi silinecekti sözde. Maliye karşı çıkınca sadece bağkurluların borcunu sileceklerini açıkladılar.
Ve üstüne yetmezmiş gibi e-icra uygulamasına başlandı. Hakkımızı arayalım da, bu ülkede bu mümkün mü sizce? Kaldı ki hesabımıza bloke koyulduğu zaman ne olursa olsun devletin herhangi bir kurumundan iade alabiliyor muyuz?
Alabilirsek ne zaman ve nasıl? Yasalara göre şartlara uyan herkes ödemek zorunda. TC kimlik numarasına borç çıkıyor, keyfi değil bilinçli bir şekilde.
Ödeme ödeme nereye kadar? Borcun var diye sağlıktanda faydalandırmıyorlarda.
Herkes ödemese diye çözüm olurmu hiç.

Bizim millet adamı sırtına alır, sırtındayken de eşek misali kıça tekme, deh dehhh... Malesef böyle.
Daha yorum yapardım ama siyasete girmesin konu. Zorunlu sigorta bunun adı, ödemesen de seçim dönemleri silinsin diye ağzımız açık bekleriz ancak. Zorunlu olarak sigortalandık 2012 yılında. E-icra da başladı, yakında ödemeyen arkadaşlar faizi ile ödemek zorunda kalacak. Çok tatlı sıcak paradır bu.

Yedirirlermi bize.
Neyse, sildirebileceğiniz kısımları sildirin arkadaşlar. Seçim sonrası e-icra furyası gelecektir. Konuyu açtığım dönem bana çıkmaz, bana olmaz, yok banane diyen birçok arkadaş 4.000 leri gördü. Benden demesi,
hesabıma bloke koyamaz, benim iznim olmadan hesabımdan tahsil edemez diyen arkadaşlar... Siz ödememeye devam edin.