SHaReR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim fikirlerimin de kaynağı duyumlar değil, kim söyledi? Opel Astra J kullanıyorum, 1.3 CDTI motor var yani Fiat' ın 1.3 Mjet' iyle ortak geliştirilen bir motor. Araç henüz 400km' de olmasına rağmen 5.5 lt/100km değerlerindeyim şuan. En fazla tüketim 7.0 lt/100km gördüm o da otobanda sabit 180km/h hız ile. Kaldı ki Astra 1500kg~ ağırlığında bir araç, Linea daha hafif bir araç. Haliyle daha bile az yakması mümkün. Linea tecrübem olmadı, motorlardan yola çıkarak yorum yapıyorum. Linea' nın motordan tekerleklere aktarımı, yazılımı vs. kötü ise haklı olabilirsiniz.
Yok hocam iste sen motor uzerinde. Varsayim yapiyorsun ben direk otomobil uzerinden bizzat arkadasin dedigi Arac uzerinden aksi taktirde arkadasida cunku burada yanlis yonlendirmis oluruz . Bizzat kulanan biri olarak soyluyorum arac asiri hantal ve o motor o kasayi cekmiyor bunu. Yaninda yuksek yakit tuketimi ortaya cikiyor tek avantaji ise motor gercekten saglam 500-600 bini deviren arac biliyorum multijet ile .
Googleden zaten 1.3 linea yakit tuketimi diye aratirsanizsa cikiyor donanim haber linki
Ayrica sehir ici dahi linea nin 7 litre ve uzeri tuketmesi ciddi anlamda yuksek inanki 2.0 tdi dahi sehirixinde ayni ortalama ile geziyor .
Not konuyu yazmamin sebebi ise arkadasi dogru sekilde bilgilendirmektedir.
Buyrun bir kac donanimhaber yorumu.

quote:

Orijinalden alıntı: ensnksr

hocam benim komşumda linea aldı 1.3 motor 2009 model 120 binde onunkide çok yakıyor şehir içinde 40 lira ile 100 km gidiyo araba

doğrudur hocam şirkette linea var yakıtını hep ben alırım 40 kuruş yakıyor 1.3 lerin tüketimi fazla ayrıca kasayı taşıyamıyor hikayesi de doğrudur arkadaşın biride ''o zaman şişmanların fazla yemek yememesi gerekiyor demiş şişman değil ama güçlü kaslı adamlar enerjilerinin daha azını harcarlar güçsüz ve kassız insanlara göre'' anlamıştır umarım

1,3 Dizel Linea 100 k Kullandım.

Hemen hemen Türkiyenin her yerini , her türlü hava koşulunda ve kapasitesinin üstünde yüklerle geçerek söz konusu aracı tecrübe ettim.

Özetle.

Belli ölçüde söförlük ister , istediğinizi almanız için araba ile beraber sürekli tetikte durmalısınız , nabzını kollamalısınız.

Her şartta basıyım , her şartta durayım diyemezsiniz.

Bunlara dikkat ederseniz huyunu bilirseniz , her yerden çıkar , her yerden kalkarsınız.

Karşılığında Tüketim olarak Şehirler arası , Ort; 5 , şehir içi 7 Lt (Düz vites ) yakıt sarf edersiniz (MAx 120 km hızda )

Konfor ortalamadır , işçilik ortalamadır , servis yaygın hesaplı dır.

Bu Tüketim ve ortalama değerler le size sunduğu hacimler (Bagaj , kokpit , diz ,vs ) inanılmaz tatminkardır.

aynı aracın 2010 modeli var, şehir içi devirli kullanım 11 lt yakıyor. (46 kuruş civarı)