Merhaba,

Öncelikle böyle yenilikçi bir hizmet ile telekomünikasyon sektörüne girdiğiniz için sizi tebrik ediyorum.

Projenizden henüz kapalı beta konumundayken haberim olmuştu, yalnız, herhangi bir kurumsal şirketi temsil etmediğim için, bir junior asterisk kullanıcısı olarak maalesef test ortamına başvurmadım.

Lab2023 kurucularından Onur Özgür Özkan ile bir takım e-posta trafiğim oluştu, yalnız, daha detaylı bilgi alabilmek için teknik departman ile görüşmem gerekiyordu, gizli kapalı olmaması için buradan yazmayı uygun gördüm.

İlk başlarda Mirta veya Thirdline gibi Asterisk tabanlı multi tenant bir pbx yapısı kullandığınızı ve kendinize özgü bir arayüz geliştirdiğinizi düşünüyordum, yalnız, yanılmıyorsam OpenSIPS yapısını kullanıyorsunuz ki onun da mevcut özellikleri diğerlerinden pek farklı değil ama açık kaynak kodlu olduğu için ileri geliştirmelere açık.

Onur Bey ile iletişimimde bazı yasal prosedürlerin esnetilebileceği yönünde yorumlarım olmuştu, yani abonelik sözleşmesi vb. belgeleri illa ıslak imza ile posta veya kargo yoluyla ileterek servisin aktif olmasını beklemek zorunda olmadığımızı, e-posta ile de en azından geçici olarak servislerin aktif edilebileceği yönünde.

Bunun dışında kendileri bana, bünyenizden tahsis edilecek olan göçebe numaranın olası diğer santral sistemlerinde kullanılamayacağı yönünde bir bilgi sunmuştu, ben de bu yorumu biraz yadırgamıştım, sonuçta diğer ip telefon, analog gateway gibi ürünlerde de sip protokolleri kullanılarak register olunuyor, işleyişin aynı olduğu için.

Bu konu ile ilgili net bir bilgi sunabilirseniz memnun olurum.

Aynı zamanda, santral hizmetini almadan direkt olarak göçebe numara tahsisinde bulunabiliyor musunuz?

Olası şekilde sizin de premium diye tabir edilen numaralarınızın(numara kalitesine göre ücretlendirme olmuyorsa) ücretsiz olarak birinden faydalanmak isterim.

Ayrıca, olası diğer voip operatöründeki numarayı taşımadan sizin santralinizden faydalanabiliyor muyuz?

Teşekkürler.