Albos adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam yerel para birimi sadece turkiye icin gecerli degil, bircok ulke icin gecerlidir.

aramalari ingilizce mi turkce mi kullandiginiz tarayicidan ayarlayabiliyorsunuz... kimse size bir sey dayatmamis, hayal dunyasinda yasiyorsunuz hocam.
tarayıcıdan ayarlıyoruz? daha geçen sene kullandığım google ile şuan ki çok farklı. dayatmamış diyorsunuz tebrik ederim zaten bu dünyada hiç kimse hiç bir şey dayatmıyor. Aramalar zaten Türkçe ayarlarda. Bir firma adı giriyorsunuz ingilizce siteler çıkıyor sonra "türkçe sonuçlarda ara" demek zorunda kalıyorum her defasında. Normal bir kullanıcı bırakın ayarlamayı adres çubuğunun yerini bilmiyor. Bir ürün arıyorum bana bilgi içerikli siteler getiriyor, tam tersine bilgi içeriği arıyorum alibaba sitesinden art arda linkleri sıralıyor.

Ben devamlı araştıran birisiyim son zamanlarda aramalar iyice zıvanadan çıktı benim açımdan. Bilgi yerine artık girdiğim sitelerde etiket depoları çıkıyor karşıma. Sitelerim ilk sayfadayken denemek için reklam verdikten sonra ne hikmetse aramalardan silindi. Diğer arama motorlarına tanıtmadığım halde sorunsuzca çıkıyorlar, buradan anlıyoruz ki arama motoru benim sitemi reklam almak için yada daha çok reklam gösterimi için heba etmeyecek. Daha bir çok eksiği var yanlışı var ancak ben normal bir kullanıcı olarak yazdım bunları. Ama siz görmezden gelin bu ufak tefek şeyleri 10 sene sonra google ye aşık olanları göreceğim, şuan bakkallar nasıl tek tek kapanıyorsa webmaster diye bir şey kalmayacak.

Yeni sözleşmeler çıktığında kimsenin işine gelmese bile, başka çaremiz yoktur nasıl olsa imzalayacağız diyerek onaylaması bir dayatmanın ürünüdür. Siz böyle devam edin google amcayı çok seviyoruz vazgeçemiyoruz mantığı ile görün dünyayı. Kullanmak ayrı kabullenmek benimsemek ayrı bir olay.