endlessdark adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
YGS tamamen bir strateji işi. Yani her şeyi bilmemiz gereken bir sınav değil. Şık elemeyi doğru yapmak sınavda alınan puanı epey etkiliyor. Özellikle Türkçe, Sosyal gibi bölümlerde 2 ya da 3 şıkkı elemek güçlü tahmin yapmanı sağlar. Eğer hiçbir şıkkı eleyemiyorsan o soruyu kesinlikle işaretleme. Türkçe'de de dikkat edilmesi gereken bir şey var. Yaklaşık 30 soru paragraf çıkacak. Önce soruları oku, sonra metinleri oku. Metinleri yalandan okuma, cümle cümle, kafandaki süzgeçten geçirerek okursan doğru cevapları çok rahat bulacaksın. Temel Türkçe bilgileri yazım-imla, anlatım bozukluğu, ses bilgisi gibi konularda çıkan soruları da yanıtlama şansın yüksek. Minimum 30 Türkçe hedefi koymalısın ve bence bunu rahat yaparsın. Sosyalde ise özellikle Tarih'de olaylar arasında bağlantı kurmayı denemelisin. Şıkları okurken gerçekten komik yanıtların şıklar arasına yerleştirildiğini fark edebilirsin. Coğrafya'daki genel kültüre giren soruları da yanıtlayabilirsin. Felsefe sorularından da çekinmene gerek yok. Tıpkı Türkçe'de olduğu gibi önce soruyu, sonra metinleri oku. Unutma, hiçbir öğrenci Felsefeye çalışmıyor ve hepsi yorumlayarak çözüyor soruları. Benim girdiğim dönemde biraz sert oluyordu Sosyal ve özellikle felsefe soruları. Ama yine de 5-6 net çıkartabilirsin ki bu ciddi anlamda katkı sağlar. Matematik konusunda nasılsın bilmiyorum ama sadece şıkları kullanarak çözebileceğin 10-15 arası soru olacak. Fen'i ise hiç bilmiyorum

Eğer maddi olarak sıkıntı yaşamam dersen özel üniversite tercihi yapabilirsin. Bunların arasında iş bulma şansı çok yüksek olan bölümler var. Sağlıkla ilgili bölümler gibi. 2 yıllık olmasına rağmen iş olanağı yüksek bölümlere yönelebilirsin. Ya da eğer yine maddi açıdan sıkıntı olmaz dersen 4 yıllık bir özel üniversite seçebilirsin.

Hadi başarılar reis
Yorumlarınız için çok çok teşekkür ederim öncelikle. Ben de matematik ve fen dışında öyle düşünüyorum. Matematiğim hiç yok değil fakat yapabileceğim kadar kolay soruların geleceğini hiç düşünmüyorum. Ben hayatımda hiç YGS'ye girmedim geldim 21 yaşına şu güne kadar hiç girmedim zaten 3 sınav atlattım orası ayrı olay da diğer üniversiteye de direk geçiş yapmıştım baktım yürümüyor bıraktım.

Dediğiniz gibi yapıyorum normalde de dediğim gibi KPSS ile arasında çok büyük farklar yok YGS'nin KPSS'de hiç kitap açmadan hatta sınav gününü bile unutmuşluk ile 70 puan aldım ama YGS biraz daha zorlar tabii ki.

Özel üniversite biraz sıkar, maddi durumda sıkıntı yok fakat gerçekten sıkar. Yeni ev falan aldık baya para gitti borç çıktı şimdi özel üniversite çok iyi olmaz. Amacım da zaten bir iş için üniversiteye gitmek değil benim hocam, amacım sadece 2 ya da 4 yıl bitirip en azından askerliği kısa döneme indirelim hesabı.

Noventa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eğer azmin varsa 5 Hamlede YGS kitabini al her gun bir hamlesini bitir. Sorulari cozerken cevaplardan bir seyler ogrenmeye calis.

Fende kaldirma kuvveti basinc. ve elektrik garanti konulardir. Bunlari bir dinle internetten konu anlatimlarindan.

Matematikte 10 soru herkesin cozecegi tarzdadir emin ol. Turkce sosyal yap sonra kesinlikle matematigi gozden gecir.

Samsung Galaxy S4 cihazımdan Tapatalk 2 uygulaması ile gönderilmiştir.
Vakit az hocam o kitabı alamam ama önereceğiniz videolar ya da eğitim setleri varsa hemen indirip izleyebilirim. Kitap olarak kitaplarımı hep kaldırdım çünkü çoğunu çözmüştüm 2 sene önce yeni kitaplarımı da onlarla birlikte kaldırdım taşınma telaşesiyle zaten çalışmıyorum dedim yumurta kapıya gelince böyle bir şey yapayım dedim.

O da aileye mahçup olmayalım çevreye mahcup olmayalım diye.