Şimdimi aklı başına gelmiş şeref... dicem olmucak halen otorite davulunu çalsın o eski google manipulede edilse iyiydi bundan vallahi yazı için tşkler abirisebil. Şunuda eklemeden geçemicem biliyorumki semantik olarak sen ve bir kaç kişi matematiksel olarak uğraşıyor semantik yapıda manipule edilebilir

dolaysıyla olmayacak duaya amin dememek lazım ha yandex vs backlinklerin değerini düşürdü ama kaç kişi arama yapıyor? google gibi datası varmı? her motor iyi diyemeyizki ha kötüde diyemeyiz zannetmeki referans sisteminden çıkıp semantiğe dönecek

o iş yaş şuandada zaten semantik yapıyı kullanmıyor diyemezsin kaldıki referans sistemi gerçek hayattada var dünya koskocaman bir torpil bunu değiştiremezsin semantik konusunda katılmıyorum sana çünki o bir etken en önemli unsurların 10/1'dir bana göre.
Semantik ile sıra manipüle edilemez hocam. sadece içeriğin kaliteli görünmesini sağlar. Asıl işlem ondan sonra başlıyor. O konuda haklısın.
Eski paylaşım düşüncelerim olsa hepsini tek tek açıklardım. Ama gerek yok. Artık bilgiyi haketmeyen insanların da olduğu düşüncesi ağır basmaya başladı bende de.
Adama kaynağından bilgi ulaştırıyorsun konuya yazdığı cevap "Ne saçmalıyorsun sen?", "Sana göre öyle olabilir, uygulamada öyle mi?" gibi tuhaf sorulara muhatap olunca, "Kendini beğenmişlerin bilgileri kendilerine yetiyormuş, ben niye kendimi yoruyorum ki?" diye sormaya başladım kendime.
Aynı kişilere "30K film sitesi nasıl yapılır, git backlink al, profil link al" yazsan ayakta alkışlayacaklar. Tuhaf bir bilgiye ulaşma tarzımız var anlayamadım ben. Bunu söylemekten nefret ediyorum ama "yabancı bloglarda adam bir bilgi verdi diye, yüzlerce teşekkür alıyor." bizde de çok bilmişlerin oturdukları yerden yaptıkları bilinçsiz yorumlara muhatap oluyoruz.
"Kodlarımdan bir yabancıya söz ettiğimde, lütfen bir kaç çalışma örneğine bakalım nasıl pazarlayabiliriz bunu, bu gerçekten harika" derken, bizimkiler "burda bir eksiklik var (algoritmaları kendi yazıyor ya). Ben öyle zannetmiyorum (hayatında kaç satır kod yazdın diye sorası geliyor insanın)", adam hayatında rdf ile ilgili bir satır akademik makale okumamış, bana semantik anlatmaya kalkmıyor mu? Gel de çıldırma. Bir yöntemi varmış, kere hesaplıyormuş vs. vs.
Mayıs ayındaki yazımı okuyun, Google büyük hata yaptı diye yazdığında ne cevaplar yazılmıştı bana. Şimdi Google'ın kendisinin geri adım atacağını açıklamasına da bir cevapları vardır elbet, ne de olsa çok biliyorlar. Artık zaman kaybı diye bu arkadaşları değerlendiriyorum.
İçimi sana dökmüş gibi oldu ama haklılığını izah etmek için uzun uzadıya yazdım. Dediğiniz gibi bir başlangıç olabilir, ama asla hedef olamaz. Buz dağının su altında daha büyük parçaları var.