SeOptimizasyon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ortada dolandırıcılık vs yok ne savcılığı bişeyi iyice ogrenmeden konuya yazıp insanların aklını karıstırmayın savcılık alacak verecek işlerinin hallediliceği bir yer değildir komik olmayalım arkadasım ihtar cektikten sonra alacağın tahsili için icraya gidersin
Birincisi seni tanımıyorum, haliyle arkadaşın falanda değilim üslubunu düzelt lütfen. İkincisi ortada ciddi bir durum söz konusu ancak komik olmaya çalışan sensin sanırım. Durumu anlayamadıysan farklı bir sektör üzerinden şöyle örnek vereyim. Ben seninle bir anlaşma yapıyorum. Organizasyonun var diyorum ki sana falanca sanatçıyı getireceğim ücreti şu kadar. Sende diyorsun ki getir çıksın sahneye paranı vereceğim. Tamam diyorum getiriyorum sahneye çıkıyor herkes hizmetini veriyor fakat sen paranı ödemiyorsun. Bu dolandırıcılık değil midir? Arkadaşınki de aynı durumdur. Anlaşma sağlanmış, hizmeti vermiş, hatta hizmet yayına girmiş fakat parasını alamamış. İcraya giderse sadece anlaşmada belirtilen miktarı alabilir ancak savcılığa giderse ve dolandırıldığı yönünde dilekçe verirse (mahkeme sunulan kanıtları doğru bulması durumunda) ayrıca tazminat alır. Kaldı ki burada @tasarimhizmet muhtemelen sözleşmesiz iş yaptığı için müşteri tarafından ciddiye alınmıyor ve tabiri caizse sallanıyor. Bu mağduriyeti göz önünde bulundurularak bende kendisine -bu yönde bir konu açıp soru sorduğu için- bir fikir beyan ettim. Bunu da neye dayanarak yaptım, bu işlerde geride bıraktığım 10 yıllık tecrübeme. Uzun süredir kendi kurduğum şirkette müdürlük yapıyorum. Ajansım var, şirket avukatım var. Tahmin edersin ki benzer durumlarla sayısız kez karşılaştım ve avukatlar sağ olsun bu tür durumlarda neler yapılması gerektiğini iyi kötü öğrendim. Tekrar söylüyorum: Fikir almak istedi, bende fikir beyan ettim. Keşke sende sadece kendi fikrini beyan etmekle yetine bilseydin.