Henüz 2-3 gün önce kurduğum ve bir konu ile sizlerle burada paylaştığım sitede arkadaşlar virus bulmuşlar, hatta caps te atmışlar. Capste bir pop up penceresinde ziyaretçiye flash playerınız güncel değil lütfen buraya tıklayarak güncelleyiniz gibi bir ibare yer alıyor ve ziyaretçi oraya tıklamadan siteye ulaşamıyor.
Sitemin bütün dosyalarını inceledim virusu buldum. Ana wp klasöründe index.php içerisinde en alta yerleştirilmiş bir script vardı, bunun haricinde ana klasörde yaklaşık 8-9 adet kendiliğinden oluşturulmuş wp ye ait olmayan php dosyalar vardı değişik isimlerde. Bunların hepsini sildim, siteyi temizledim ve tekrar ne zman olacak beklemekteyim.
Bu adamlar php dosyasını rewrite edecek izni yetkiyi nasıl elde ediyorlar bunu geçtim ana klasörde nasıl yeni dosyalar yaratıyorlar buna nasıl engel olacağız? Önceki sitelerimde de vardı böyle bir problem her virus geldiğinde siliyordum şimdi bunda da çıktı.
Bir çözüm yolu yok mu bunlardan tamamen kurtulmak için yoksa her gün kontrol mü etmem gerekiyor dosyaları?
Benimle mi alakalı bir durum yoksa hostingle iletişime mi geçmem lazım?