YGS tamamen bir strateji işi. Yani her şeyi bilmemiz gereken bir sınav değil. Şık elemeyi doğru yapmak sınavda alınan puanı epey etkiliyor. Özellikle Türkçe, Sosyal gibi bölümlerde 2 ya da 3 şıkkı elemek güçlü tahmin yapmanı sağlar. Eğer hiçbir şıkkı eleyemiyorsan o soruyu kesinlikle işaretleme. Türkçe'de de dikkat edilmesi gereken bir şey var. Yaklaşık 30 soru paragraf çıkacak. Önce soruları oku, sonra metinleri oku. Metinleri yalandan okuma, cümle cümle, kafandaki süzgeçten geçirerek okursan doğru cevapları çok rahat bulacaksın. Temel Türkçe bilgileri yazım-imla, anlatım bozukluğu, ses bilgisi gibi konularda çıkan soruları da yanıtlama şansın yüksek. Minimum 30 Türkçe hedefi koymalısın ve bence bunu rahat yaparsın. Sosyalde ise özellikle Tarih'de olaylar arasında bağlantı kurmayı denemelisin. Şıkları okurken gerçekten komik yanıtların şıklar arasına yerleştirildiğini fark edebilirsin. Coğrafya'daki genel kültüre giren soruları da yanıtlayabilirsin. Felsefe sorularından da çekinmene gerek yok. Tıpkı Türkçe'de olduğu gibi önce soruyu, sonra metinleri oku. Unutma, hiçbir öğrenci Felsefeye çalışmıyor ve hepsi yorumlayarak çözüyor soruları. Benim girdiğim dönemde biraz sert oluyordu Sosyal ve özellikle felsefe soruları. Ama yine de 5-6 net çıkartabilirsin ki bu ciddi anlamda katkı sağlar. Matematik konusunda nasılsın bilmiyorum ama sadece şıkları kullanarak çözebileceğin 10-15 arası soru olacak. Fen'i ise hiç bilmiyorum
Eğer maddi olarak sıkıntı yaşamam dersen özel üniversite tercihi yapabilirsin. Bunların arasında iş bulma şansı çok yüksek olan bölümler var. Sağlıkla ilgili bölümler gibi. 2 yıllık olmasına rağmen iş olanağı yüksek bölümlere yönelebilirsin. Ya da eğer yine maddi açıdan sıkıntı olmaz dersen 4 yıllık bir özel üniversite seçebilirsin.
Hadi başarılar reis