AlperA. adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ek bir soru: dunya genelindeki aktif 1 - 1.5 milyar site (rakamla 1.000.000.000 - 1.500.000.000 arasinda, ilk 10 siraya girecek siteleri siz olsaniz nasil belirlerdiniz? Yada diyelim ilk 10 sayfa = ilk 100 site.

Yada google dese ki, oneriniz nedir bize yardimci olun. ne derdiniz? (konuyu acan arkadas degil sadece genel oyle sordum, fikir alisverisi olsun)
İnternet ve sosyal medyanın gelişmesi ise, seo tetikleyicilerinin artması ve etkilerinin azalıp-çoğalması seonun sürekli değişen bir yapıya itiyor.

Arama sonuçlarında ilk 10 da yer alacak sitelerin bana göre bir süre gözetim altında tutulması gerekiyor ( bu bir süre, özellikle firma sitelerinde denendi)

Bu gözetimin sebebi, sitenin içeriğinin incelenmesi, yapacağı reklam çalışmaları, sosyal mecraları da ki oluşumları, viral dönüşümlerin toparlanıp analiz edilmesidir.

Bu bahsettiğim çalışmalar herkes tarafından yapılabilecek çalışmalardır. İşte burada işin için para giriyor. Daha fazla virallik için daha fazla para, daha fazla takipçi toplamak için daha fazla para ve adwords masrafları...

Daha ilerisi için, hep 1 adım olmak gerekir. Bu sağlayan siteler zaten yukarılarda.

Fakat bunu sağlayan Google ne derece uyguluyor o tartışılır