Adam bir site yaptı tüm devlet adamlarıyla iletişim içinde

bir site bu kadar mı elinde gücü tutabilir dedirtiyor insana ya
"Hocam görende facebook gibi milyar dolarlık şirketin var ona rağmen görmezden geliyorlar zannedecek

"
Bunu yapamıyoruz işte hocam, yeteneksizliklik midir üşengeçlik midir nedir anlamadım ama bizde o yok
O adam da okul okuyorken uğraştı didindi yaptı..Bizde okul okuyanlar ya xyz ya pvp server ya facebook ya film ya da blog işindeler..Bir şey üreteyim demiyoruz sıkıntı orda ama adamı tüm dünya takip ediyor.
Onunla aynı düzeyde yazılımcı yok mu burada ? ordan daha iyi tasarımcılar yok mu burada ? Hepsi var ama ne ile uğraşıyorlar ? Wordpress film teması

Script yazılsa farklı şeyler üretilse ne hoş olur halbuki..
Hocam bu konuyu @Gnox arkadaşımızla da tartışıyorduk . Bence bunun en büyük sorunu ülkemizdeki eğitim sisteminde . Küçüklükten beri bir başlıyoruz at yarışına sokuyorlar hepimizi . O sınavdan öbür sınava koşuşturuyoruz . İstediğimiz yöneleceğimiz meslekler yerine boş boş sınavda çıkacak diye gereksiz şeyler ezberliyoruz . Biz at yarışındaki atlar gibi koşarken yabancı ülkelerde bu seviyeyi geçip artık öğrencilerine kendi ilgisi ve eğilimi nereyse oraya yönlendiriyor . Bizim gibi öğrencilerini at yarışına sokmak yerine öğrencilerine gerekli desteği ve yönlendirme yapıyorlar .
Allah'ınızı severseniz şuanda var mı bilmiyorum ama bizim zamanımızda ilköğretim de bilgisayar dersi vardı . Bizi sokarlardı bir odaya , herkes "maxoyun , kraloyun " bu tür sitelere girip oyunlar oynardık . Hocada kendi bilgisayarı başında boş boş otururdu . Not vereceği zaman gelincede bilgisayarla alakalı bir konu bulup çıktı yapın getirin derdi . Böyle bir ortamda Türkiyeden bir mark(facebook kurucusu) bir bill (microsoft) bir jack (twitter) yetişmesi nasıl bekleriz ki ?
Ülkemizde bana göre her şeyden önce eğitim sistemine el atmalıyız o zaman bir değil 5-6 basamak birden yukarı çıkacaktır ülkemiz .