Bir anda olmaz bence. Tabi ki zorlanır insan. Uzman değilim ama kendimden biliyorum. Beslenmek çok önemli. İnsanda belli bir enerji olacak ki harcayabilsin. Aç karnına ya da besleyici şeyler tüketmeden bu tür fiziksel aktiviteleri yapmak aşırı zor. İnsan yorulmayacağı varsa da yoruluyor.

Protein ağırlıklı beslenmek kasların daha verimli çalışmasını sağlıyor. Sabah kahvaltısında mesela lor peyniri, omlet, bol sütlü gevrek falan tüketmek faydalı olur.

İnsan kendini zinde hissetmeli. Spora uygun giyim de şart. Uygun bir de ayakkabı olmalı. Yürürken ya da koşarken koşullara uygun kıyafet ve ayakkabı olmazsa bu da insanın motivasyonunu etkiliyor. Mesela ben her marka ya da çeşit ayakkabı kullandım. Bana bu yürüyüş için uygundur diye sattıkları ayakkabıyla yarım saat yürüyemiyorum ama ne ilginçtir deniz ayakkabısıyla 2 saat çok rahat yürüyorum, asla ağrımıyor ayaklarım

Her gün süreyi ve mesafeyi artıra artıra alıştırma yapıldığında vücut ve nefes alışır. Hemen olmaz. 1 haftada da olmaz ama 1 ay içinde çok rahat koşulur.