vicentee adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teşekkür ederim açıklama için. Şöyle bir şey sorayım o halde;

benim sitem mesela; alan-adı.com
bu şahsiyet gidip alanadı.com.tr adresini alıp bana isim hakkında hak talep edebilir mi ?

Ben TPE'de site adımda olduğu gibi çizgi, nokta şeklinde tescil yaptırabilir miyim?
.com uluslararası bir alanadıdır. Bu alanadı üzerinden doğrudan .com.tr'sine sahip markanın adını, logosunu ve ürünlerini taklit ederek yayın gerçekleştirmiyor, bağımsız farklı bir şirket ve vizyon doğrultusunda ilerlerliyorsanız hiçbir şey yapamazlar. Ama dediğim gibi bir taklit, rakip şirketin adını kullanarak karalama vs yaparsınız bu alanadı üzerinden; yeni internet yasasınca TİB sitenize erişimi engelleyebilir. Ancak alanadının tarafınızdan alınması söz konusu olamaz. Bunun için konuyu uluslararası mahkemelere taşıması gerekir. Marka bölümüne gelirsek şirketinizin adı atıyorum "x reklamcılık" ise ve siz anladığım kadarıyla "xreklamcilik.com.tr" ve "com" dolu olduğundan "x-reklamcilik.com" u almayı düşünüyorsunuz. Bu durumda marka tescili "x reklamcilik" olarak yaptırmanız yeterlidir. Aradaki tire(-)'ye gerek yoktur. Marka danışmanlığı ve tescil konusunda destek isterseniz pm atın telefonumu yollayayım kendi şirket avukatım üzerinden sizlere yardımcı olmaya çalışayım.