Merhaba,
R10'da Crazy Egg hakkında bir inceleme konusu bulamadım, haliyle kendim açıp bilgilendirmek istedim zira oldukça faydalı bir araç.
Sitenize giren ziyaretçilerinizin en çok hangi linklere tıkladığı, hangi butonları kullandığı, sayfanın hangi kısmını ne kadar hızlı geçtiği gibi bilgiler edinebiliyorsunuz. Özellikle e-ticaret sitesi olanların kesinlikle kullanması gereken bir araç.
Site anasayfası:
http://www.crazyegg.com/
İngilizcesi olan arkadaşlar direk girip videoyu izleyerek fikir sahibi olabilir. Ben özelliklerini özetlemeye çalışacağım Türkçe olarak.
Ziyaretçilerinizin en çok nerelere tıkladığını bildiğimiz soğuk-sıcak tekniğiyle gösteren uygulama. Bu sayede ziyaretçilerin sevdiği kısımlara daha önemli şeyler koyabilir, sevmediği kısımları değiştirebilirsiniz.
Ziyaretçilerinizin, sayfanın hangi kısmında ne kadar süre oyalandığını veya hangi kısmı ne kadar hızlı geçtiğini gösteriyor bu araç. Ziyaretçilerin az süre kaldığı kısımları güncelleyebilirsiniz.
Bu araç sitenizdeki hangi butona kaç defa tıklanmış onu gösteriyor.
Bu araç da, gelen ziyaretçilerin sitede ne yaptığını gösteriyor. Facebook üzerinden gelenler kırmızı noktalarda vakit geçirmiş, twitter üzerinden gelenler yeşil noktalarda vakit geçirmiş gibi.
Özet olarak olay bundan ibaret. Ücretlendirmesi de ilk bir ay ücretsiz, ardından aylık 9$ talep ediyor.
Kolay gelsin.