Aslında düşüşler çıkışlar çok normal.
Kışın otel reklamları azalır otel sitelerinin kazancı azalır.
Estetik doktorları aralık ocak şubat martta reklam vermez sağlık siteleri etkilenebilir.
Oyun sektörleri kışın daha çok reklam verir, Elbise sekötürüde bunlardada artış olur kimisi düşerken kimisi artar bunlar normal.
Fakat
1. Tl geçtikten beri herkeste bariz düşüş var kimisi 1-2 ay etkilenmmedi yeni etkilendi kimisi geçişin hemen ardından etkilendi( önceden tbm 0.12 doıalrken şuan 12 kuruş hatta 10 kuruş. Burda adsense herkesi aynı anda düşürmeyerek tepkileri üzerine çekmek istemedi sanırım.
2. Olarak ufak hitli olsa da çoğu sitenin banlansam ne olacak düşüncesi ile bir sayfada yasak olmasına rağmen 5 adet adsense reklamı kullanmaya başlaması. 3tl kazanan adam 5tl kazanmaya başladı bu şekilde binlerce site olunca da bu diğer adsense kullanıcılarınada yansıdı.
3. bu düşüncem önemli bir arkadaş geçenlerde şikaye etmişti saat 6 ya kadar 30 lira olan kazancım birden düğmeye basılmış gibi 12 tl oluyor diye bu durum birçoğumuzda ufak rakamlarla tekrarlıyor benim başıma da çok fazla geliyor.
4. Adsenseye tl geçişle kazandığı kar yeterli gelmedi hani %60 küsür yayıncı payı diyorya malesef zaten %40 ını belki veriyordu belki vermiyordu. şimdide bu oranı tl dolar geçişi ile %20 lere kadar çekti kendi reklam verenlerimden biliyorum en düşük 50 kuruş verdikleri tıklama bana 0.12 kuruş olarak gelmekte.
5. Birde adsense görsel site reklamlarını en az indirmek için özellikle cahil adworsculere arama ağı reklamını satıyor. En saçma kelimede bile aramalarda reklam var.