Eğer çoklu sunucundan kastın fiziksel olarak bir sunucu ise. Kullanıcı bağlandığında bağlandığı sunucuyu DataBase üzerinde tut. Ve kullanıcı bağlandığında tüm bilgilerini bir dizi içerisinde tutarsan o kullanıcıya etkileşim yapmak isteyen diğer kullanıcılar o sunucuya emit yapabilir.
Veyahut araya bir router yazarak geleni gideni ortak havuzlarda tutup. Daha sonra dağıtabilirsin ki bu daha ideal ve doğru yöntem.
Aslına bakarsanız her socket bağlantısı, disconnect olmadığı sürece aynı socketi kullanmaya devam eder. Yani ikinci isteği yapması onu farklı bir kullanıcı olarak göstermez. Elimizde de kullanıcıların socket bilgisi olması dağıtım için yeterlidir. " Kimden(server(data)) -> Kime(kullanıcı & socket) " Kullanıcı tanımlama işlemlerini nodeJS tarafında header olarak bir oauth yapılabilir.
Tabii söylediğiniz gibi hazır sınıflar hem işlem kolaylığı hemde ara bağlantılar için hantal fonksiyonlar yazmaktansa kullanılabilir.
tamam işte ondan bahsediyorum ben de. php ile 2. bir işlemi yapabilmek için node'dan nasıl disconnet olmayacağız? bildiğiniz bir yöntem varsa paylaşırsanız sevinirim, benim de en çok takıldığım mevzu bu.