@bluemansiiz; çoklu sunucuda çalıştırmak için ne yapabiliriz acaba o benim kafamı kurcalıyor
Eğer çoklu sunucundan kastın fiziksel olarak bir sunucu ise. Kullanıcı bağlandığında bağlandığı sunucuyu DataBase üzerinde tut. Ve kullanıcı bağlandığında tüm bilgilerini bir dizi içerisinde tutarsan o kullanıcıya etkileşim yapmak isteyen diğer kullanıcılar o sunucuya emit yapabilir.
Veyahut araya bir router yazarak geleni gideni ortak havuzlarda tutup. Daha sonra dağıtabilirsin ki bu daha ideal ve doğru yöntem.
node.js'yi php ile harmanlamak çok zahmetli ve yapılmaması gereken bir iş.
ha illa ben deneyeceğim, uğraşacağım dersen
http://elephant.io/ burada socket.io ile iletişim kuran bir php sınıfı mevcut. direkt olarak oluşturduğun node serverına veri gönderebiliyor. fakat php ile her bağlantı yaptığında node tarafından atanan değerler (ID değeri gibi düşünün) değiştiği için o kullanıcı 2. isteği yaptığında farklı birisiymiş gibi algılanıyor.
zateb elephant.io daki "future" bölümüne bakarsan demişler ki; Better callback management
yani daha iyi bir geri dönüş yönetimi yapacağız.
Aslına bakarsanız her socket bağlantısı, disconnect olmadığı sürece aynı socketi kullanmaya devam eder. Yani ikinci isteği yapması onu farklı bir kullanıcı olarak göstermez. Elimizde de kullanıcıların socket bilgisi olması dağıtım için yeterlidir. " Kimden(server(data)) -> Kime(kullanıcı & socket) " Kullanıcı tanımlama işlemlerini nodeJS tarafında header olarak bir oauth yapılabilir.
Tabii söylediğiniz gibi hazır sınıflar hem işlem kolaylığı hemde ara bağlantılar için hantal fonksiyonlar yazmaktansa kullanılabilir.