Örnek bi' sohbet uygulaması yapacak olan var mı? Cidden bende başlayasım var ama nerden nasıl başlarım orada tıkandım.
Ben birebir veya grup sohbet yapılabilen bir uygulama yazdım. Uygun vaktim olursa dökümantasyon olarak paylaşacağım.
Aslında bir önceki mesajda vermiş olduğum işlem kuyruğu mantığıyla sizde hazırlayabilirsiniz. Olay şu kime ne gidecek tanımlamasını doğru yapıldığı taktirde nodejs gayet basit.
Örnek vermek gerekirse ;
socket.on('sendMessage',function(messageDetail){});diye bir fonksiyonumuz olsun. messageDetail parametlerinizi taşıyan bir dizidir.
messageDetail içerisinde mesajı ve kime gideceğini gönderdiğinizi varsayalım.
messageDetail.toUser , messageDetail.Message sizin değerlerinizdir. Bunları işlem kuyruğuna push ederken alıcı kısmına messageDetail.toUser girildiği taktirde mesaj sadece o alıcıya gidecektir. Kuyruk örneğini
burdan bakabilirsin.
Grup sohbet yani oda mantığıda şöyle işler. İkiden fazla kullanıcının oluşturduğu konuşmalara birer isim ataması yaparsın. Örneğin Room1xd. Bir chatUsers nesnesi oluşturup. Bu nesneye çoklu kullanıcı girebilirsin. Örneğin
chatGroups["Room1xd"].chatUsers gibi.
ReturnClients : chatGroups["Room1xd"].chatUsers olur kuyrukta. Böylece o konuşmaya dahil tüm kullanıcılar o mesajı görmüş olur.
Olayın bir kısmıda client tarafında geçiyor tabii ki. Orasıda server'da ihtiyacın olan dataları doğru aktardığın sürece senin programlama kabiliyetine göre şekillenecektir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.