Reflü olan arkadaşlar illaki doktora gitsinler ancak benim gibi o gastroentrskfdlsdkj ismi bile bir tuhaf olan ve içerden insanların inlemelerinin bağırtılarının geldiği yerin kapısından korkudan kaçanlar olur ise özgürce yemek yedikleri zaman ( acı, ekşi, tatlı farketmiyor ne isterseniz ) yanma olursa eczanelerde 5 TL karşılığında satılan içinde 20-30 tablet olan Rennie isimli ilacı kullanmanızı tavsiye ederim ben cebimde sürekli taşıyorum. Günde 16 adete kadar kullanımı sıkıntı çıkarmıyor daha fazlası zarar ancak ben yıllardır günde max 5 tane kullanıyorum yanma olduğu zaman nane şekeri gibi ağzınızda bekletin bir süre sonra asiti düzenleyerek yanmayı geçiriyor. Tabiki tüm bunlar geçici çözüm siz yinede bir doktora gözükün ( Cesaretiniz varsa

)
rennie talcid geçici çözümler hocam.Şahsen ben 3 defa endoskopi yaptırdım. 3üde narkoz verilmeden. Abartıldığı gibi değil pek bişey hissetmiyosun zaten. Sağlık yani bu kaçılmaması gerek.
Örneğin bende ülser çıktı.Doktorun dediği tedavi edilmezse mide kanserine kadar gidebilirmiş.
2dk lık sıkıntıdan kaçarak daha büyük sorunlar almayalım başımıza