Merhaba arkadaşlar, tam 1 hafta önce gecenin bir yarısında uykudayken bir ağrı geldi sıkışma gibi uykumdan uyandım. Baktım sol kolum uyuşmuş aha dedim celal gidiyosun sonra yatakta biraz oturdum geçer gibi oldu su içtim sabaha kadar birkaç kere kalktım gözüme uyku girmedi. Neyse 1 hafta bu şekilde geçti. Sonunda birşey olabilir diyerekten hastaneye gittim. Doktor abi daha yaşın kaç başın kaç sende kalp olmaz dedi. Ultrasonla baktı bir sorun yok sonra kan testi ekg ve efor testi istedi kan ve ekgyi hallettim. Danışmaya gittim efor testi yaptıracağım dedim eylül ayına randevu verebiliyoruz dedi. Anlamamış gibi tekrar sordum eylül dedi ee o kadar zaman ne olacak ya gidersem öteki tarafa dedim. Dışarıda yaptırabilirsiniz dedi.
Arkadaşın aracılığı ile özel bir hastaneye gittim 10-15 dk koşu bandında koşturdular göğüs tarafıma bir sürü kablo taktılar. O da küçüktü çok havasızdı zor dayandım sıcaktan. Neyse test bitti sonra sonucu aldım. Dün doktora gittim sonuçları verdim. Ben sana ne dedim dedi hiç birşeyin yok kalbin sapasağlam dedi.
Ee niye böyle oluyor dedim gizli reflü olabilir dedi bi gidin gastro bilmemne adını getiremedim (Gastroloji değil) orada muayene olun dedi.
Ne bekliyordum ne çıktı gözlerim fal taşı gibi açıldı yüzüm gülmeye başladı 1 haftanın ardından. Dün gece biraz uyansamda güzel bir uyku çektim insan kafaya takmayınca pek dert etmiyor.
Bugün reflüyü araştırdım doktara gittiğim şikayet gibi belirtileri varmış ne kadar erken o kadar iyi diyorlar. Bende salı gününe gitmeyi planlıyorum orada ne olacak bakalım.
Bu reflü ne bela birşey sanırım bende de var, çok yağlı veya asitli içecek/yiyecekler tükettiğim zaman yemek borusunda bir yanma ile doluluk hissediyorum. Çok fazla yemek yiyemiyorum azar azar çok kez tüketmem gerekiyor. Hele yemek yedikten sonra uzanırsan eyvah eyvah...
gastroenteroloji demiştir doktor. gidersin endoskopi isterler.
Reflü malesef yediğimiz yemeklerden yatış şeklimizden v.s ben dahil bir çoğumuzda olan bi sorun.
En basiti mide yanması ağza acı su gelmesi gibi durumlar varsa %99 reflü vardır.
Reflü bende de var, reflüye bağlı olarak kronik faranjit var aynı zamanda.
Doktorun dediğine göre ; acı, baharatlı, çok sıcak, çok soğuk, ekşi, turşu, asitli, alkol gibi şeylerden uzak durmak gerekiyormuş
bende de reflü var bazen öyle bir nefes darlıgı çekiyorum ki kulaklarımdan çeneme kadar yanma oluyor bu tarz problemi olan var mı ağlayacak gibi oluyor yutkunuyorum
Reflü olan arkadaşlar illaki doktora gitsinler ancak benim gibi o gastroentrskfdlsdkj ismi bile bir tuhaf olan ve içerden insanların inlemelerinin bağırtılarının geldiği yerin kapısından korkudan kaçanlar olur ise özgürce yemek yedikleri zaman ( acı, ekşi, tatlı farketmiyor ne isterseniz ) yanma olursa eczanelerde 5 TL karşılığında satılan içinde 20-30 tablet olan Rennie isimli ilacı kullanmanızı tavsiye ederim ben cebimde sürekli taşıyorum. Günde 16 adete kadar kullanımı sıkıntı çıkarmıyor daha fazlası zarar ancak ben yıllardır günde max 5 tane kullanıyorum yanma olduğu zaman nane şekeri gibi ağzınızda bekletin bir süre sonra asiti düzenleyerek yanmayı geçiriyor. Tabiki tüm bunlar geçici çözüm siz yinede bir doktora gözükün ( Cesaretiniz varsa

)