İyi akşamlar.

Veritabanı olarak genel kanı Mysql gibi. Zaten şu ana kadar kullandığım, iyi-kötü kullanabildiğim bir veritabanı. Milyon kayıtlarda sorun yaşanmadıysa mysql kullanacağım bende.

Arkadaşların bahsettiği gibi kurumsal bir yazılım olacağı için , normal bir web sitesi gibi 10k , 20k gibi bir hit olmayacaktır. Müşteriyle konuştuğum kadarıyla sisteme veri girişi tamamlandıktan sonra ortalama 500-1000 gibi kullanıcı sayısına hizmet vermeyi düşündüklerini söyledi. tabi bu kullanıcıların anlık olarak sisteme yansıması 100-200 ü geçmeyecektir zannedersem.
O da en yoğun olan saatlerde olur gibi geliyor.

Sistemin mantığı bu girilen verilerin belirli parametre ve sorgularla , raporlanması esasına dayanıyor. A4 kağıda çeşitli formatlarda düzgün bir şekilde çıktı almak öncelikli hedefleriymiş. Böyle düşününce anlık 200'ü geçmez gibi geliyor.

Sistemdeki verilerin önemli olduğunu düşününce belirli zamanlarda veritabanı yedeklemek, veya arkadaşın dediği gibi Replication gibi bir çözüme gitmek gerekir galiba.

Ek olarak , Bu tarz bir sistem için VDS çözümleri yeterli gelir mi acaba. Daha üst segmentlerle mi başlamak gerek acaba.

Bu arada ancak girebildim nete , yeni okudum cevapları
Yorum yapan , yardım eden herkese teşekkürler.