- Telefonda sessiz modu yok. Komik, ilginç, garip ama gerçek. Telefonu sessize almak için ses kısma/açma düğmelerinden birine basmanız gerekiyor. Bastıktan sonra telefonu yalnızca titreşime veyahut titreşim+ses’e ayarlayabiliyorsunuz. Üçüncü opsiyon olan “sessiz” modu yok.
Aynen öyle, sadece ayarlardan titreşim komple kapalıysa eğer ses kısma bölümüne bastığınızda sağ üst köşede Ses veya Sessiz seçeneklerinden birini seçebiliyorsunuz titreşim otomatik olarak olmuyor
- Üst bardaki batarya göstergesinde rakam yer almıyor. Yani %50 gibi rakamla bataryanın durumu yazmıyor, yalnızca batarya göstergesi var. Ancak ayarlara girip pil durumuna baktığınızda rakamla bataryanın durumunu öğrenebiliyorsunuz.
Evet ancak ayarlardan bakabiliyorsunuz bu gerçekten zorlaştırıyor işleri.
- Uygulamalar hafıza kartına taşınamıyor. 8 GB’lık telefona isterseniz 64 GB kart takın, uygulamaları telefon hafızasında kullanmaya mahkumsunuz. Oysa Android’de bu mümkün.
L920 hafıza kartı desteklemediği için buna bişey diyemeyeceğim
- Android veya iOS’ta olduğu gibi Wifi, GPS, Hücresel, Uçak moduna kolaylıkla erişebileceğiniz bir panel yok. Ayarlara girip açmak zorundasınız.
Bunu ana ekrana sabitlediğinizde kolay oluyor, tek tıklamayla giriyorsunuz.
- Zil sesi ve müzik çaları ayrı ayrı kontrol edemiyorsunuz. Yani müzik çalarken sesi kıstığınızda zil sesinin de sesini kısmış oluyorsunuz.
Pek müzik dinlemediğim için dikkat etmedim buna
- Alarm sesini kişiselleştiremiyorsunuz. Herhangi bir mp3 dosyasını alarm sesi olarak ayarlama imkanınız yok.
Telefona zil sesi olarak yüklediğiniz kişisle sesler veya mp3ler alarm sesi olarak kullanılıyor. Ben sürekli kullanıyorum Karşıyaka ile ilgili şarkıları mesela. ( 520 de olmaması ilginç bende 920 var sorn yok )
- Düne kadar telefonda yer alan dokunmatik “geri, windows ve arama tuşları”na bastığınız zaman titreme fonksiyonunu kapatmak mümkün değildi. Yeni güncellemeyle bu özellik geldi. Bu çok basit bir şey halbuki.
Benimde en çok şaşırdığım şey uydu nasıl koymazlar diye. DEdiğiniz gibi artık var
- Vine, Youtube, Dropbox gibi temel uygulamaların birçoğu malesef resmi değil; bağımsız geliştiriciler tarafından üretilen client uygulamalar. Özellikle Google’ın hiçbir uygulaması (Gmail, Docs, Arama) henüz markette değil.
TElefonu ilk aldığım dönemlerde çok daha kötüydü durum, şuan google uygulamaları dışında çokda önemli bir eksiklik yok açıkçası