on2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar dişlerimi 2-3 günde bir fırçalayan biriyim ne beyazlatıyor nede yararı var artı pahalı

Son 1 haftadır misvak kullanıyorum ve şaşkınım dişlerim çok şükür bembeyaz sağlıklı

Artık zararlı diş macunlarını kullanmıyorum.

Kısacası gerçekten

Bugün, modern tıbbın diş sağlığı konusunda ortaya koymaya yeni başladığı tedavi usullerini, İslamiyet 14 asır önce öğretmiştir.
Misvak islami bir kavram değildir.
Misvak Peygamberimizin icat ettiği bir araç değildir.
Cahiliye devrinde islamiyetten önce de misvak kullanıllmaktaydı.
Peygamber efendimiz kendi buluşu olduğu için değil kendi yaşadığı dönemdeki ağız temizleme aracı olduğu için misvak kullanmıştır.
Ağız temizliği ve sağlığı da genel temizliğin bir parçası olduğu için insanları misvaka özendirmiştir. Yoksa misvakın kutsal islami bir yönü olduğu için değil.

Misvak diş fırçasının bir alternatifi değildir.
Eğer diş macunu ve fırçası olsaydı Peygamberimizin misvak kullanacağının hiç bir garantisi yoktur.

35 yaşındayım. 6 yaşımdan beri her gün dişlerimi fırçalarım bunca sene sadece ipana kullandım. Ne çocukken süt dişlerimde, ne de yetişkin dişlerimde hiç çürük yaşamadım. Hayatımda çektiğim tek diş ağrısı 20 lik dişlerim çıkarkendi.

Misvakta da farklı bir şey yok. florid ve diş macununda olan benzer kimyasallar. Muhtemelen diş macunu sektörü de misvak ın etkisini araştırıp içindeki etken maddeleri damıtarak ticari kullanıma sunmuştur.

Ama misvaktan girip modern bilime karşı dini referans gösterme taktiğiniz tutmamış. Misvakı ağız temizliğinde ilk kullananlar müslümanlar değildir. Peygamber efendimiz kendi dönemindeki temizlik malzemelerini kullanmıştır. Ve insanları temizliğe yönlendirmiştir.

Maalesef islam aleminin içindeki dar kafalı yorumlar Peygamberimizin yaşadığı döneme ve kültüre özgü davranışları ile peygamber olduğu için yaptığı davranışlarını ayırt etmek istemiyorlar. Ve skolastik kafalar hala ortaçağ karanlığındaki gibi dini bilimle yarışa sokmaya kalkıyorlar. Asıl sünnet olan temizliğin bir parçası olan ağız temizliği ve sağlığıdır. Bugün fırça macun ve gargara varken misvak ile uğraşmak islamiyetin geldiği şekilciliğin islam ruhunun önüne geçmesinin örneklerinden biridir.

Macun yerine misvak kullanmak sünnet demek, tüfek yerine ok atmak, arabaya binmek yerine ata binmek sünnettir demek ayarındadır gözümde. Çünkü peygamber efendimizin at biniciliği ve atıcılık üzerine daha çok ve sahih hadisleri vardır.