Nicky adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Canlı görüntü almak istiyorsan Parrot Ar Drone gibi modellere bakabilirsin, diğerlerinin yanında çok basit kalıyor ama daha popüler. Parrot Ar Drone ev içinde kullanmak için ideal. En fazla 8 metreye çıkıyordu yanlış hatırlamıyorsam, daha fazla çıkmasın diye limitlenmiş. Uzaklık olarak da tahminen 15-20 metre felandır en fazla.

Eğer ben canlı yayınla görüntü alıcam, hem de uzaklara gidicem. Ne bileyim 1000 metre yukarıdan Ankara fotoğrafı çekicem derseniz o zaman maliyet 3.000$ 'ı geçer.
Bu modellerin adı FPV (First Person View), canlı yayınla görüntü alırsınız. Uçak da helikopter de olabilir. İsteğe bağlı olarak Align Trex 600S gibi bir helikoptere FPV takıp öyle yönlendirerek, üstüne de bir adet profesyonel fotoğraf makinesi yerleştirirseniz, 1000 metre yukarıdan manzara fotoğrafı çekebilirsiniz.

Bu arada bir tane uygun fiyatlı FPV uçak vardı. Modelini hatırlamıyorum, olur da aklıma gelirse yazarım.
Drone ler ilgimi çekiyor hocam ancak şunu merak ediyorum. Gyro sistemli mi bunlar dengesi diğerlerine göre nasıl kullandınızmı hiç. FPV olanı arattım hocam aklınıza gelirse bekliyorum yazmanızı teşekkürler

KSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bunlar pahalı oyuncaklardır hocam. Tecrübe olmadan pahalı birşey alırsanız muhtemelen ilk uçuşlarınızdan birinde düşürüp parçalarsınız.

Şuan kendimiz bir adet yaptık. Kumandası, esc ve gps modüllerini hazır aldık. Onun dışında frame ve bazı kontrol kartlarını biz yaptık. Saatte 120 km hıza çıkabiliyor. 10 km kumanda, gps sayesinde sınırsız menzili var. 45 dakika havada kalıyor. 10 km mesafeye kadar 460p görüntü iletebiliyor. Bize maliyeti 8 bin tl'yi geçti.
Evet ilk uçuşda düşürebilirim alçaktan uçmak lazım ufak üürnlerle başlamayı düşünüyorum zaten, siz bayağı aşmışsınız hocam gps takibi falan amazona rakip olcaksınız Peki anlık sosyal paylaşım yapabiliyormu yaptığınız cihaz şu sıralar onlardan görüyorum piyasada